Δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος συμμάχων του ISIS

Gazzetta team
Δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά από μη επανδρωμένο αεροσκάφος συμμάχων του ISIS
Στην επίθεση, που θεωρείται η πρώτη από μαχητές του ΙΚ σε γαλλικές ειδικές δυνάμεις με χρήση μη επανδρωμένου σκάφους, η συσκευή αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε και εξερράγη μετά την προσγείωσή της

Δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ιράκ και δύο μαχητές Πεσμεργκά σκοτώθηκαν από ένα παγιδευμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μιας ομάδας που έχει συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα Le Monde χθες.

Στην επίθεση, που θεωρείται η πρώτη από μαχητές του ΙΚ σε γαλλικές ειδικές δυνάμεις με χρήση μη επανδρωμένου σκάφους, η συσκευή αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε και εξερράγη μετά την προσγείωσή της, είπε η εφημερίδα, η οποία ανέφερε ότι η επίθεση έγινε στις 2 Οκτωβρίου.

Δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή ανατινάχθηκε εξ αποστάσεως ή εάν μετέφερε βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό.

Οι δύο Γάλλοι στρατιώτες επαναπατρίστηκαν άμεσα για να νοσηλευτούν στη Γαλλία. Ένας από τους δύο «χαροπαλεύει», σύμφωνα με την Le Monde.

Η εφημερίδα έγραψε ότι υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί μεταξύ των στρατιωτών, ελαφρύτερης μορφής, αλλά δεν ανέφερε τον αριθμό των.

Η γαλλική αποστολή στο Ιράκ απαρτίζεται από 500 περίπου στρατιωτικούς, μέλη μιας συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που πολεμά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η δύναμη περιλαμβάνει ειδικές δυνάμεις που εκπαιδεύουν τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, του οποίου η πολιτική είναι να αποφεύγει αναφορές στις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του άρθρου της Le Monde.

Ένας εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία, ενώ πηγές των Πεσμεργκά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για δηλώσεις.

Πηγή: protothema.gr