Συλληφθέντες για επίθεση στον Αιγύπτιο φορούσαν μπλούζες της Χ.Α

Gazzetta team
Συλληφθέντες για επίθεση στον Αιγύπτιο φορούσαν μπλούζες της Χ.Α
Κατάθεση αστυνομικού στη δίκη ΧΑ: Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής - Ταύτισε δύο από τους έξι συλληφθέντες για την επίθεση σε αιγύπτιους αλιεργάτες!

Την ενδυματολογική ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή δύο εκ των έξι συλληφθέντων για την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι των αιγυπτίων αλιεργατών τόνισε η αστυνομικός κυρίαΕυαγγελία Πολυχρονίδου, η οποία ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (η κατάθεσή της θα συνεχιστεί την Πέμπτη).

Η αστυνομικός ανέφερε, πιο αναλυτικά, ότι το βράδυ εκείνο το σήμα αφορούσε επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα, «πιθανόν άτομα της Χρυσής Αυγής».

Η ίδια κατέθεσε ότι στη λεωφόρο Σαλαμίνος οι αστυνομικοί εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη, με δίκυκλα, ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ «δύο εξ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής».

Η μάρτυς πρόσθεσε ότι η Αστυνομία τούς προσήγαγε σε τρία περιπολικά στο Τμήμα Κερατσινίου. Οι ίδιοι, σύμφωνα με την αστυνομικό, «ήταν συνεργάσιμοι», δηλώνοντας ότι προηγουμένως βρίσκονταν σε καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.

Η κυρία Πολυχρονίδου είναι η προτελευταία μάρτυρας και ακολουθεί ο Άχμεντ, αδελφός του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, στην υπόθεση των αλιεργατών. Αμέσως μετά ξεκινούν οι καταθέσεις για την υπόθεση του ΠΑΜΕ.

Γρίφος με την κατάθεση του αιγύπτιου αλιεργάτη

Νωρίτερα, το μυστήριο με κατάθεση -κατά την προανάκριση- του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ έναν χρόνο μετά την επίθεση στο σπίτι του στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012, επιχείρησε να λύσει την Τρίτη η σύνθεση που δικάζει τη Χρυσή Αυγή σε συνεδρίαση στον Κορυδαλλό.

Κατά την εξέταση του αιγύπτιου αλιεργάτη από την υπεράσπιση (σ.σ.: καταθέτει τρίτη ημέρα), προέκυψε ότι ο μάρτυς είχε βρεθεί ενώπιον των αρχών ένα χρόνο μετά το βίαιο συμβάν, πλην όμως η κατάθεσή του αυτή παραμένει άγνωστη, δεν βρίσκεται στα χέρια του δικαστηρίου.

Τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης, όσο και η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη, προσπάθησαν να «εξιχνιάσουν» το ποιος έλαβε την κατάθεση και αν ο μάρτυς την υπέγραψε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι θυμάται «τρεις γυναίκες σε ένα γραφείο» και αργότερα να προσθέτει ότι ήταν αστυνομικοί.

Η συνεδρίαση ήταν πάντως σε όλη τη διάρκειά της τεταμένη, με συνεχείς διακοπές από την πλευρά της έδρας, καθώς οι ερωτήσεις της υπεράσπισης εξαγρίωσαν την πολιτική αγωγή (ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων των αιγυπτίων αλιεργατών, έκανε λόγο για «βασανισμό» του μάρτυρα), αλλά και τον ίδιο τον Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ ο οποίος δεν απέφυγε επιθετικό διάλογο με συνήγορο, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη της προέδρου ότι θα πρέπει να απαντά μόνο σε ό,τι τον ρωτούν.

«Σε άλλες έννομες τάξεις θα ήταν αλλού ο μάρτυρας» φώναξε σε στιγμή έντασης ο συνήγορος του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη κ. Μιχάλης Παπαδέλλης, αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του.

Ο κ. Νικόλαος Ρουσσόπουλος, συνήγορος του βουλευτή Ιωάννη Λαγού, ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία. «Όταν καταθέτει ότι δεν ανέβηκε στην ταράτσα(μετά τον ξυλοδαρμό του Αμπουζίντ Εμπάρακ) είναι φανερό ότι ψεύδεται» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος. «Ο ίδιος μας είπε επίσης ότι δεν ξέρει πού είναι η ΓΑΔΑ αλλά και ότι ο Αμπουζίντ Εμπάρακ δεν δούλευε πριν από την επίθεση».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να κρατηθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία.

Πηγή: tovima.gr