Πως είναι όταν πρέπει να πας το μωρό σου εκτάκτως σε δημόσιο νοσοκομείο

Gazzetta team
Πως είναι όταν πρέπει να πας το μωρό σου εκτάκτως σε δημόσιο νοσοκομείο
Την περιπέτεια που έζησε επί ώρες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο καταγγέλλει ο πατέρας ενός μικρού παιδιού, που χρειάστηκε να το επισκεφτεί λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε το μόλις 26 μηνών κοριτσάκι του.

Μια καταγγελία που έρχεται εν μέσω επαναλαμβανόμενων εκκλήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πατέρας, έχει ήδη επικοινωνήσει με το υπουργείο Υγείας για το περιστατικό, καθώς και με τη διοίκηση του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ αύριο πρόκειται να μεταβεί στο υπουργείο προκειμένου να κάνει και επίσημα την καταγγελία του και να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα διαμαρτυρίας.

Σε αυτήν, όπως σημειώνει, θα περιγράψει τα όσα συνέβησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος, περιγράφοντας το περιστατικό στο newsbeast.gr, σημειώνει:

«Το παιδί μάς έλεγε "καίει από κάτω", στην ευαίσθητη περιοχή, ήταν τσούξιμο στα ούρα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και περιμέναμε τη σειρά μας. Ο γιατρός ήταν απότομος, μας μίλησε με πάρα πολύ άσχημο τρόπο, ούρλιαξε στη γυναίκα μου. Εμείς δεν είπαμε τίποτα, γιατί είχαμε τον νου μας στο παιδί.

"Ξέρετε να πάρετε ούρα;", μας ρώτησε. "Δεν ξέρω", του είπα. "Εντάξει, θα σας εξηγήσει ο νοσηλευτής", απάντησε.

Ο νοσηλευτής έρχεται με κάτι μπουκαλάκια και αρχίζει να μας εξηγεί τη διαδικασία. "Κύριε τι είναι αυτά που μας λέτε, δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς;", διαμαρτυρήθηκα. "Κάντε το εσείς και βλέπουμε", ήταν η απάντησή του.

Το παιδί πόναγε, ούρλιαζε, το κάνουμε την πρώτη φορά, μας βοήθησε ένας άλλος νοσοκόμος που τον βρήκαμε εκεί για λίγο, αλλά πάλι δεν βγάζαμε άκρη. Το παιδί είχε οκτώ ώρες να κάνει ούρα, έρχεται ξανά ο πρώτος νοσηλευτής: "Κύριε δεν μπορούμε να το κάνουμε", του είπα. "Δεν μπορώ να ασχοληθώ εγώ με όλους εσάς. Αν μπορείς να τα πάρεις καλώς, αλλιώς πες το στον γιατρό να βάλουμε καθετήρα", ήταν η απάντησή του.

"Ωραία, πες του γιατρού να βάλει καθετήρα", του είπα.

Εκείνος εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδα. Του βάζω μόνος μου σακουλάκι, όπως ήξερα εγώ, περιμένουμε άλλη μία ώρα, μετά το παιδί έλεγε "τσίσα, τσίσα καίει", ότι τα έκανε δηλαδή, η σακούλα είχε ξεκολλήσει και όλα τα ούρα της τα είχε κάνει στην πάνα.

Μπαίνω στον γιατρό και του λέω: "Είναι δυνατόν; Εδώ και τρεις ώρες περιμένω". Εκείνος σηκώθηκε και έφυγε. Ήταν μια άλλη γυναίκα γιατρός και μου είπε: "Να φέρω έναν άλλον νοσηλευτή, να σας εξηγήσει να το βάλετε πάλι. Αν μπορείς να περιμένεις καλώς, αν δεν μπορείς βάλε μια υπογραφή εδώ και φύγε".

"Τη δουλειά σας θα την κάνουμε εμείς; Να ξέρετε ότι θα κάνω καταγγελία", απάντησα».

Ο πατέρας αποχώρησε από το νοσοκομείο και αργότερα επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το υπουργείο Υγείας και με τη διοίκηση του νοσοκομείου για το παραπάνω περιστατικό. «Θα πάω να συμπληρώσω και μια φόρμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο», σημειώνει και τονίζει: «Δεν είχα ιδέα πώς να το κάνω, το παιδί ούρλιαζε, είχε οκτώ ώρες να ουρήσει. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους;».

Πηγή: newsbeast.gr