Περισσότερες από 70.000 συλλήψεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα

Gazzetta team
Περισσότερες από 70.000 συλλήψεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα
Σε κάποια μέρη του κόσμου οι συλλήψεις αντιφρονούντων αποτελούν κρατικό μυστικό, στην Τουρκία η ροή των πληροφοριών για τις συλλήψεις των χιλιάδων στρατιωτών, αστυνομικών, δικαστών, εισαγγελέων ακαδημαϊκών και άλλων είναι αργή και προκύπτουν από διαρροές σε δημοσιογράφους, κάποιες κυβερνητικές ανακοινώσεις και ο αριθμός κατά προσέγγιση έχει ξεπεράσει τις 70.000.

Συγκεκριμένα όσοι έχουν φυλακιστεί, έστω και για κάποιο διάστημα, έχουν φθάσει του 70.756. Σε κάθε Αραβικό καθεστώς, σύμφωνα με τον Independent, εάν κάποιος ψέλλιζε αυτό τον αριθμό θα κινδύνευε με φυλάκιση αλλά στην Τουρκία φαίνεται να αποτελεί στοιχείο της προπαγάνδας του Ερντογάν.

«Δεν ξέρετε ακόμη τίποτα», λένε οι αρχές στους ανθρώπους «απλά δείτε τα νούμερα, το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε». Ακόμη κι αν ο κόσμος δεν το πιστεύει αυτό οι συλλήψεις θα συνεχιστούν. Περισσότερες από 7.000 συλλήψεις έχουν γίνει μόνο στο στρατό τον υπερασπιστή της τουρκικής δημοκρατίας από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους από τον Κεμάλ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 2.385 δικαστικοί, 7.000 αστυνομικοί, 19 νομάρχες, 76 αντινομάρχες και 59 δήμαρχοι, επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν συλληφθεί πέντε πρυτάνεις , 193 καθηγητές πανεπιστημίων και εκατοντάδες χαμηλόβαθμα μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Αυτή την περίοδο συμπληρώνει το άρθρο είναι καλύτερα να είσαι οδηγός λεωφορείου παρά μέλος της τουρκικής ελίτ, εκτός κι αν είσαι φανατικός υποστηρικτής του Ερντογάν.


Πηγή: topontiki.gr