Μαρτυρία-κλειδί για τον απαγχονισμό στην πλατεία Κλαυθμώνος

Gazzetta team
Μαρτυρία-κλειδί για τον απαγχονισμό στην πλατεία Κλαυθμώνος
Τη λύση στο μυστήριο του απαγχονισμού στην Πλ. Κλαυθμώνος επιχειρούν να δώσουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

«Πήγα, όπως συνηθίζω καθημερινά, να δώσω τρόφιμα σε άστεγους της πλατείας Κλαυθμώνος. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές που παρέπεμπαν σε διαπληκτισμό. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκαν την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο». Αυτή ήταν η μαρτυρία-κατάθεση γυναίκας που καθημερινά βοηθά τους άστεγους της περιοχής και ουσιαστικά προκάλεσε την σύλληψη του 35χρονου από την Πολωνία και του 52χρονου Ουκρανού, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τη λύση στο μυστήριο του απαγχονισμού στην Πλ. Κλαυθμώνος επιχειρούν να δώσουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι αφού οδήγησαν τους δύο κατηγορουμένους στον Εισαγγελέα, με τους φερόμενους δράστες να παίρνουν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες θανάτους του άτυχου άνδρα.

Ο 35χρονος Πολωνός, υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μέσα στην αστυνομική υπηρεσία, όταν άρχισε να φεύγει αυτή η επήρεια και διαπίστωσε ποια ήταν η καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι την γνωρίζει και ότι και εκείνη έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός. Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αναμένουν τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, για να δουν αν υπήρχαν άλλα τραύματα στο σώμα του θύματος που να υποδηλώνουν πιθανή συμπλοκή. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια περιμένουν να δουν αν το θύμα ήταν σεσημασμένο, για να διαπιστώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αν και πιθανολογείται πως πρόκειται για άνδρα από την Πολωνία, ηλικίας μεταξύ 40-50 χρόνων.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόγχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και έναν σπάγκο, στοιχείο που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργεί αρχικά έχουν ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Να σημειώσουμε ότι το θρίλερ του απαγχονισμένου άνδρα στο κέντρο της πόλης και λίγα μέτρα μακριά από το υπουργείο Εσωτερικών, εξελίχθηκε στις 19:30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Το θύμα παρότι σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα ανέπνεε ακόμη όταν τον κατέβασε από το δέντρο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό και διαπίστωσαν τον θάνατό του.


Πηγή: newsbeast.gr