Η πρόεδρος των γονέων λέει τώρα ότι είναι ντροπή το «λουκέτο» στο σχολείο

Gazzetta team
Η πρόεδρος των γονέων λέει τώρα ότι είναι ντροπή το «λουκέτο» στο σχολείο
Η κυρία Μαρία Κουρδουσά διαχωρίζει τη θέση της και δηλώνει ότι διαφωνεί με όσα έγιναν στο 8ο Δημοτικό σχολείο του νησιού, ενώ χαρακτηρίζει ανεξέλεγκτη την αντίδραση ορισμένων γονέων.

Διαχωρίζει τώρα τη θέση της από την απόφαση ορισμένων γονέων να κλειδώσουν με λουκέτο την εξώπορτα του 8ου Δημοτικού Λέσβου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μαρία Κουρδουσά.

«Διαφωνώ με όλα όσα έγιναν. Οι αρχές μου και ο τρόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου απέχουν από το κλείσιμο του σχολείου. Ως γονιός πιστεύω ότι η θέση του κάθε παιδιού είναι στο σχολειό» δήλωσε η κυρία Κουρδουσά, στην ΕΡΑ Αιγαίου.

Για τη στάση των υπόλοιπων γονέων είπε: «Προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια.

Νιώθω ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δεκάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί.

Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις.

Καλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά».

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο όταν γονείς των μαθητών έβαλαν λουκέτο στην είσοδο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, κάθισαν μπροστά από αυτή και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα πάνε τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο θέμα με τα προσφυγόπουλα.

Πηγή: protothema.gr