Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής αφήνει ο Τόνι Μπλερ

Gazzetta team
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής αφήνει ο Τόνι Μπλερ
Eίπε πως είναι «τραγωδία» που οι Βρετανοί έχουν μείνει με μια επιλογή ανάμεσα σε ένα Συντηρητικό Κόμμα που έχει σκοπό ένα σκληρό Brexit και ένα Εργατικό Κόμμα το οποίο χαρακτήρισε «ακρο-αριστερό» που έχει κολλήσει στη δεκαετία του 1960.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ θα μπορούσε να επιστρέψει σε έναν ρόλο πρώτης γραμμής στη βρετανική πολιτική για να προσπαθήσει να εμποδίσει το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι από το να καταστρέψει τη χώρα με ένα λεγόμενο "σκληρό Brexit", είπε σε μία συνέντευξη.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire, ο Μπλερ είπε πως είναι «τραγωδία» που οι Βρετανοί έχουν μείνει με μια επιλογή ανάμεσα σε ένα Συντηρητικό Κόμμα που έχει σκοπό ένα σκληρό Brexit και ένα Εργατικό Κόμμα το οποίο χαρακτήρισε «ακρο-αριστερό» που έχει κολλήσει στη δεκαετία του 1960.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας ρόλος για μένα», είπε. «Υπάρχει ένα όριο στο τι θέλω να πω για τη δική μου θέση αυτή τη στιγμή.

»Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ είναι το σημείο που βρίσκεται η πολιτική. Έχω έντονα αισθήματα γι΄αυτό; Ναι. Μου προσφέρει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο; Ναι. Πού πηγαίνω από εδώ; Τι κάνω ακριβώς; Αυτή είναι μια ανοικτή ερώτηση.»

Ο Μπλερ δήλωσε πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προσφέρει «ένα μίγμα φαντασίας και πλάνης». Ως αποτέλεσμα, είπε, η Βρετανία είναι «ένα μονοκομματικό κράτος».

«Ο λόγος για τον οποίο η πολιτική αυτών των τύπων δεν είναι εκείνη που θα ελκύσει το εκλογικό σώμα δεν είναι επειδή είναι τόσο αριστεροί, ή επειδή πιστεύουν τόσο πολύ σε αρχές. Είναι επειδή είναι τόσο λάθος», είπε.

«Ειλικρινά, είναι τραγωδία για τη βρετανική πολιτική αν η επιλογή ενώπιον της χώρας είναι (ανάμεσα σε) μια συντηρητική κυβέρνηση που οδεύει σε ένα σκληρό Brexit και ένα ακρο-αριστερό Εργατικό Κόμμα που πιστεύει σε μια δέσμη πολιτικών που μας γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του εξήντα», είπε ο Μπλερ.


Πηγή: protothema.gr