Αποδείξεις τέλος για το 2016! Δεν θα χρειαστούν για την εφορία

Gazzetta team
Αποδείξεις τέλος για το 2016! Δεν θα χρειαστούν για την εφορία
Ξεκαθαρίζει πλήρως το θέμα των αποδείξεων για το 2016 και τα νέα είναι καλά για όλους τους φορολογούμενους που... υποφέρουν από τη “χαρτούρα”.

Όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν στη δήλωση εισοδήματος αποδείξεις για τις δαπάνες που κάνουν το 2016.
Έτσι προκύπτει ότι δεν υπάρχει φορολογική υποχρέωση να παίρνει και να συγκεντρώνει κάποιος χάρτινες αποδείξεις.
Από εκεί και ύστερα, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η ισχύς των διατάξεων για το λεγόμενο πλαστικό χρήμα, τη σύνδεση δηλαδή του αφορολόγητου με την συγκέντρωση αποδείξεων μέσω πληρωμής με πιστωτική η χρεωστική κάρτα, θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα από 1η Ιανουαρίου 2017.
Δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι ούτε και φέτος θα απαιτηθούν από τους φορολογούμενους αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου.

Εάν ωστόσο η Βουλή ψηφίσει πως θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλλουν αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος με τη δήλωση φορολογίας για το εισόδημα του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης λέει στο newsit.gr ότι το πλαστικό χρήμα θα υπολογίζεται για το αφορολόγητο και θα είναι κλάσμα του συνόλου.
Δηλαδή εάν ισχύσει από την 1 Νοεμβρίου θα είναι τα 2/12 των απαιτούμενων αποδείξεων ή εάν ισχύσει από 1η Δεκεμβρίου θα είναι το 1/12. Παράλληλα θα ληφθούν υπόψη όλες οι αποδείξεις που έχει λάβει κανείς με πλαστικό χρήμα από την αρχή του χρόνου.


Πηγή: newsit.gr