Επίθεση Παππά σε Κοντομηνά και κάλυψη Καλογρίτσα

Gazzetta team
Επίθεση Παππά σε Κοντομηνά και κάλυψη Καλογρίτσα
Με τις συνήθεις αιχμές κατά ΜΜΕ ξεκίνησε την τοποθέτηση του ενώπιον των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Νίκος Παππάς.

Με τις συνήθεις αιχμές κατά ΜΜΕ ξεκίνησε την τοποθέτηση του ενώπον των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Νίκος Παππάς.

Χαρακτήρισε τον διαγωνισμό «νίκη της Δημοκρατίας» ενώ επιτέθηκε ευθέως στην ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες του εις βάρος του από τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Ήταν η Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) που ζήτησε από τον υπουργό να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιχειρηματία. Εκείνος τις απέδωσε στην αποτυχία του να καταστεί υπερθεματιστής, του καταλόγισε ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση «περούκες» και εξέφρασε την βεβαιότητα «ότι έχει κάνει επαφές με άλλους επιχειρηματίες».

«Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς καναλάρχες να λένε κάτι και τα κόμματα να τρέχουν πίσω τους ασθμαίνοντας» είπε το κυβερνητικό στέλεχος.

«Λέει αλήθεια ή ψέματα ;» τον διέκοψε ο Μάκης Βορίδης.

«Θα απαντήσω όπως θέλω εγώ» είπε ο κ.Παππάς και συνέχισε «να μας πείτε εσείς πως είναι δυνατόν κάθε φορά που βήχει ένας επιχειρηματίας να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ».

Ο κ. Παππάς μιλώντας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πριν τον διαγωνισμό ανέφερε ότι επρόκειτο για ραδιοπειρατεία καναλαρχών που τώρα έσπασε. Επανέλαβε επίσης ότι τα χρήματα (90 εκατομμύρια α' δόση) θα δοθούν για προσλήψεις στο δημόσιο και για τον επαναπατρισμό ατόμων με υψηλά προσόντα.

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίστηκε και τον κ.Καλογρίτσα, λέγοντας πως θεωρεί ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα και την οικονομική επιφάνεια να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Υποστήριξε δε πως οποιαδήποτε σχέση και να είχε η κυβέρνηση με κάποιον από τους υποψήφιους καναλάρχες, δεν θα μπορούσαν να καμφθούν οι διατάξεις του διαγωνισμού.

Είχε προηγηθεί νέα παρέμβαση του Μάκη Βορίδη ο οποίος ζητούσε επιμόνως από τον υπουργό να απαντήσει εάν είναι αλήθεια οι καταγγελίες του Δημήτρη Κοντομηνά σε βάρος του.

«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυρίζεται τέρατα ή μπορεί να κάνει τέρατα. Να μεταμφιέζει δημοσιογράφο να με παρακολουθεί στην Νέα Υόρκη. Ακόμα και ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει την ευθύνη και να έλαβε την εντολή να κάνει αυτό το τερατούργημα» απάντησε ο κ. Παππάς.

Κόντρα και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κ. Βενιζέλος ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παππά.

«Όχι το χέρι σας έτσι εσείς σε μένα» Βενιζέλος

«Εσείς τι είστε;» Παππάς.

«Όχι αυτό το ύφος σε μένα» Βενιζέλος.

Η Αννέτα Καββαδία επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα προς όφελος του κ. Παππά.
«Εκτιμήθηκε η συνέντευξη που κάνατε στον κ Παππά» την ειρωνεύθηκε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε ότι ο Καλογρίτσας πήρε δημόσια έργα μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες και επέμεινε ότι ο Καλογρίτσας προσκόμισε στην επιτροπή διαγωνισμού στοιχεία που κάλυπταν επαρκώς το ποσό για να πάρει την άδεια.

Ο υπουργό Επικρατείας κατηγόρησε την ΝΔ ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα.

«Εσείς είστε με όνομα και επίθετο ο εκπρόσωπος των συμφερόντων» απάντησε ο κ. Βορίδης «Πήγατε να δώσετε μια άδεια χωρίς να πάρετε ένα ευρώ ενώ ξεκινήσατε και νταραβέρια με τον Δημήτρη Κοντομηνά».

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε και στην πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι επιχειρεί να προστατέψει τον υπουργό επειδή «ζορίζεται» και αναρωτήθηκε με σκωπτικό ύφος αν στο χθεσινό κοκτέιλ Καράνικα στο Μαξίμου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις άδειες.


Πηγή: thetoc.gr