Διάσημοι άνδρες βάφουν τα νύχια τους για καλό σκοπό (pics)

Gazzetta team
Διάσημοι άνδρες βάφουν τα νύχια τους για καλό σκοπό (pics)
Μια ιδιότυπη εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιες εβδομάδες, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της βίας με θύματα παιδιά.

Την ιδέα για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης είχε ένας Αυστραλός, ο Elliot Costello, CEO του μη κερδοσκοπικού οργανισμού YGAP ο οποίος ξεκίνησε το εν λόγω πρότζεκτ μετά από ένα ταξίδι του στην Καμπότζη και τη γνωριμία του με ένα κοριτσάκι που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά σε πολύ μικρή ηλικία.

Την ώρα που της έπαιρνε συνέντευξη, η μικρούλα έβαφε τα νύχια της, γεγονός που τον ενέπνευσε να ζητήσει από άνδρες να βάψουν ένα νύχι και να φωτογραφηθούν, κοινοποιώντας έπειτα τη seflie τους στα social media και αναζωπυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συζήτηση για το σοβαρό ζήτημα της βίας.

«Η καμπάνια Polished Man ξεκινά με ένα βαμμένο νύχι. Αυτό οδηγεί σε συζήτηση, η οποία με τη σειρά της εμπνέει μια δωρεά. Η δωρεά αυτή σημαίνει αφύπνιση, πρόληψη και προστασία και καταλήγει σε έναν κόσμο που κανένα παιδί δεν υποφέρει από βία», σημειώνεται στον ιστότοπο του οργανισμού YGAP.

Σύμφωνα με το site, 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως πέφτει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας προτού κλείσει τα 18.

Ανάμεσα στους άνδρες που συνέβαλαν στην εκστρατεία ποστάροντας μια φωτογραφία τους στα social media ήταν και ο ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, πρωταγωνιστής του «Thor».

Πηγή: protothema.gr