Καλά στην υγεία του ο Ευρωβουλευτής Steven Woolfe του ξενοφοβικού UKIP

Gazzetta team
Καλά στην υγεία του ο Ευρωβουλευτής Steven Woolfe του ξενοφοβικού UKIP
Ο Eυρωβουλευτής του ξενοφοβικού κόμματος UKip Στίβεν Γουλφ, ο οποίος εισήχθη κατεπειγόντως σε νοσοκομείο έπειτα από έναν διαπληκτισμό μεταξύ μελών του ίδιου κόμματος στο Στρασβούργο, "αισθάνεται καλύτερα" αλλά θα παραμείνει υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς τις επόμενες ώρες.


Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Γουλφ έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιος θρόμβος στον εγκέφαλο, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματος, διαψεύδοντας το στέλεχος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Χάμιλτον, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Γουλφ, αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ιατρικό προσωπικό και τους άλλους ευρωβουλευτές του Ukip που τον βοήθησαν, δηλώνει ότι είναι "ευτυχής" και "χαμογελαστός όπως πάντα".

"Είμαι καθιστός και λένε ότι δείχνω καλά. Η μοναδική συνέπεια αυτή τη στιγμή είναι ένα μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι παραμένει για νοσηλεία "για προληπτικούς λόγους".

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Γουλφ λιποθύμησε και έπαθε δύο κρίσεις "επιληπτικού τύπου", αλλά οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάποια αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Ο Χάμιλτον, που δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ukip, είπε στο BBC ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας του αφηγήθηκε τι συνέβη: ο Γουλφ σπρώχτηκε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα παράθυρο. "Είναι ατυχές, αλλά προφανώς τα πνεύματα είχαν οξυνθεί", πρόσθεσε.

Μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky TV νωρίτερα ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter ότι "η ζωή του Γουλφ απειλείται", επικαλούμενη μια πηγή του Ukip.

Ο Γουλφ, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη θέση του προέδρου του κόμματος μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Νταϊάν Τζέιμς, είχε μια "λογομαχία" με τους ευρωβουλευτές του Ukip στη διάρκεια συνεδρίασης στο Στρασβούργο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο μεταβατικός ηγέτης του κόμματος, ο Νάιτζελ Φάρατζ. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοούσε με τη λέξη "λογομαχία", ούτε ποιος άλλος ενεπλάκη σε αυτήν.

Ο Φάρατζ είχε δηλώσει ότι ο Γουλφ "έχασε τις αισθήσεις του" και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε "σοβαρή κατάσταση".Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνεται καθαρά ο Γουλφ, πεσμένος μπρούμυτα στο πάτωμα, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ukip, να κρατά ακόμη σφιχτά στο χέρι τον χαρτοφύλακά του.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Τζόναθαν Άρνοτ, η συνεδρίαση είχε συγκληθεί για να συζητηθεί "προς τα πού οδεύει το κόμμα" ενώ ο Ρότζερ Χέλμερ, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή, έκανε λόγο για "θερμή ανταλλαγή απόψεων".

Ο Γουλφ, που σήμερα κλείνει τα 49 του χρόνια, θεωρείτο το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Φάρατζ μετά την παραίτηση του τελευταίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Ωστόσο αποκλείστηκε από τη διαδικασία καθώς, για μερικά λεπτά, καθυστέρησε να υποβάλει την υποψηφιότητά του. Η Νταϊάν Τζέιμς, που εξελέγη τελικά πρόεδρος του Ukip, παραιτήθηκε έπειτα από τρεις εβδομάδες, εξηγώντας ότι δεν απολάμβανε τη στήριξη των στελεχών του, ούτε είχε τη δυνατότητα να προωθήσει αλλαγές στο κόμμα.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ