Καταστηματάρχες με λαθραία τσιγάρα στην Κομότηνη

Gazzetta team
Καταστηματάρχες με λαθραία τσιγάρα στην Κομότηνη
Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο κατάστημα μιας 66χρονης γυναίκας, όπου εντόπισαν 237 πακέτα τσιγάρων και σε εκείνο ενός 34χρονου όπου βρέθηκαν άλλα 30 αδασμολόγητα πακέτα

Δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων που λειτουργούν στο ίδιο χωριό της Ροδόπης συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής, όταν έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και βρήκαν στις προθήκες με τα εμπορεύματα εκατοντάδες πακέτα με τσιγάρα χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης.

Αρχικά, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο κατάστημα μιας 66χρονης γυναίκας, όπου εντόπισαν 237 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και την συνέλαβαν. Αμέσως μετά, ανακάλυψαν άλλα 30 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων στο κατάστημα ενός 34χρονου που είχε την ίδια τύχη με τη συνάδελφό του.

Τα συνολικά 267 πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου, ενώ οι δυο επιχειρηματίες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή: prototthema.gr