Βρήκαν το σπήλαιο που «εξαφάνιζε» τα θύματά της η Κόζα Νόστρα

Gazzetta team
Βρήκαν το σπήλαιο που «εξαφάνιζε» τα θύματά της η Κόζα Νόστρα
Η εξέταση του DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητά τους - Έζησαν πριν από 20-30 χρόνια

Για πολλές δεκαετίες, η ιταλική αστυνομία αναζητούσε το σημείο που «εξαφάνιζε» η Κόζα Νόστρα τα δεκάδες θύματά της. Εδώ και λίγες ώρες, το μυστήριο δείχνει να έχει λυθεί, καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, ενδέχεται να βρέθηκε η τοποθεσία που είχε μετατραπεί στον ομαδικό τάφο της μεγαλύτερης μαφιόζικης οργάνωσης στον κόσμο.

Η μακάβρια ανακάλυψη αφορά ένα σπήλαιο στην κοντά στην τοποθεσία που είχε ως βάση της η Κόζα Νόστρα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες σκελετή ανθρώπων. Το σπήλαιο εντοπίστηκε λίγο έξω από το χωριό Ροκαμένα. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει έξι σκελετούς για εξέταση, ο ένας εκ των οποίων ήταν γυναίκας. Βρέθηκαν επίσης ρούχα, παπούτσια και άλλα ενδύματα.

Οι ειδικοί αναλυτές της ιταλικής αστυνομίας δηλώνουν σίγουροι ότι πρόκειται για ομαδικό τάφο της Μαφίας και θεωρείται δεδομένο πως ακόμη πιο βαθιά, θα εντοπιστούν και άλλα μακάβρια ευρήματα. Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν πριν από τουλάχιστον 20-30 χρόνια. Τι κλιμάκιο της ιταλικής αστυνομίας συνέλεξε δείγμα DNA από τους σκελετούς, ώστε, ει δυνατόν, να βρεθεί η ταυτότητά τους.

Τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε εξαφανιστεί από την περιοχή που δρούσε η Μαφία και δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά. Τα τοπικά Μέσα περιέγραψαν το σπήλαιο ως «το δωμάτιο του τρόμου», ενώ γίνεται εκτενή αναφορά στα ονόματα των ατόμων που είχαν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών, πολλοί εκ των οποίων ήταν μέλη τοπικών εγκληματικών ομάδων, τις οποίες η Μαφία διέλυσε, ώστε να ελέγχει απόλυτα την περιοχή.

Πηγή: protothema.gr