Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι χρειάζονται άμεσα εκλογές

Gazzetta team
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι χρειάζονται άμεσα εκλογές
Στο αίτημά του για εκλογές ανεφέρθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, και εξαπέλυσε επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης.

Η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα και αναγκαία προϋποθεση για να ορθοποδήσει η χώρα, τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, γιατί «το κόστος της κυβερνητικής ιδεοληψίας και ανικανότητας το επωμίζονται οι πολίτες». «Δεν υπάρχει πλέον χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ έχει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα και μεγάλη επιρροή στην ελληνική κοινωνία

Ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε πως από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είμαστε η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που περισσότερο από οποιαδήποτε έχει πολύ δυνατές ρίζες, γιατί κράτησε σταθερές αρχές, όπως την απέχθεια στον λαϊκισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα διπλά συμβολική για τη ΝΔ, καθώς, όπως ανέφερε, εγκαινιάζονται τα νέα γραφεία του κόμματος, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι διχάζει τον ελληνικό λαό, ανακαλύπτοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές με τον νεοφιλελευθερισμό καθώς και συγκρουόμενη με την Εκκλησία.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε λόγο για αδιστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να φτιάξει τον δικό της ιστό διαπλόκης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική και οικονομική κατρακύλα της χώρας η οποία γεννά κινδύνους. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά εγείρεται ζήτημα ισχύος της συνθήκης της Λωζάννης». Έκανε λόγο για απώλεια της εμπιστοσύνης που έχει πλέον και γεωπολιτικές διαστάσεις.

Έσπευσε να απορρίψει τυχόν κατηγορίες για κινδυνολογία σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και είναι υποχρέωσή του να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Προειδοποίησε ότι κάθε ημέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο εξασθενεί η χώρα και ζήτησε να μην επιτραπεί η ξέφρενη πορεία στον κατήφορο.

Έκανε αναφορά στη δημοσκόπηση της Αυγής που δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση εκτιμώντας ότι πρόκειται για την πιο απαξιωμένη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην πραγματική οικονομία και με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού υπογράμμισε ότι η χώρα έχασε δύο χρόνια.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία της οικονομίας λέγοντας ότι αναμένονται επιπλέον 2,5 δισ. φόροι και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

«Δεν είναι το κίνημα δεν πληρώνω που στήριζε ο κ. Τσίπρας είναι το κίνημα δεν έχω να πληρώσω που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψε και η αναφορά στα επεισόδια με τους συνταξιούχους λέγοντας ότι όταν διαμαρτύρονται εισπράττουν δακρυγόνα.

Διερωτήθηκε ακόμα από πού θα έρθει η ανάπτυξη, ποιοι θα τη δημιουργήσουν και με τι πόρους και επικαλέστηκε τα στοιχεία του μητρώου επιχειρήσεων όπου δείχνουν πως το πρώτο εννεάμηνο του 2016 έκλεισαν περισσότερες επιχειρήσεις από ότι άνοιξαν.

«Αναπόφευκτα μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε τον οδικό χάρτη που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσο της ΔΕΘ.

«Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες» τόνισε και υπογράμμισε πως το πρόγραμμα είναι είναι αναλυτικό και μετρημένο. «Οδηγεί σε 4% ανάπτυξη από το 2018 και μετά» είπε.

«Αν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο οι πολίτες θα έβλεπαν σύντομα διαφορά. Θα έβλεπαν το κάθε φέτος και καλύτερα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνεδρίαση είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.



Πηγή: iefimerida.gr