Ρέστης και Πάλλης απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για τα θαλασσοδάνεια

Gazzetta team
Ρέστης και Πάλλης απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για τα θαλασσοδάνεια
Εκτός δικαστικού πλάνου και με τη βούλα του συμβουλίου Εφετών οι επιχειρηματίες Βίκτορας Ρέστης και ο Αναστάσιος Πάλλης.

Και οι δύο απαλλάσσονται από τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που τους βάρυναν για τα δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του κ.Ρέστη στον πρώην συνεταίρο του Αναστάσιο Πάλλη άλλα και σε εταιρείες του κ.Ρεστη.

Με το βούλευμα τους οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών έκριναν ότι τα δάνεια ήταν εξασφαλισμένα ενώ βάρος στην απόφαση τους φαίνεται ότι έπαιξε η πληρωμή από μέρους του εφοπλιστή Β.Ρέστη όλου του ποσού των δανείων.

Συμφωνά με τον συνήγορο του Αν. Παλλη:

«Ο κ. Α. Πάλλης από την πρώτη στιγμή της απολογίας του υποστήριξε την νομιμότητα σύναψης της εν λόγω δανειακής σύμβασης και εν τέλει κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παραμένοντας σε κατάστημα κράτησης περί τους οκτώ μήνες.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση του κ. Α. Πάλλη, ο οποίος σε Υπόμνημα του υποστήριξε τότε ότι:

α) το δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ υπήρξε καθόλα ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι που η Τράπεζα FBB το κατήγγειλε για δικούς της λόγους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ποινική δικογραφία σε βάρος του, εκ του μη όντος

β) η αποπληρωμή του δανείου ήταν πλήρως εξασφαλισμένη αφού ο κ. Πάλλης είχε προβεί σε παροχή υποσχετικής επιστολής για την προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας FBB σε ακίνητο μεγαλύτερης αξίας

γ) Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 9636/13-8-2013 απόφασή του επέτρεψε στην Τράπεζα FBB να εγγράψει προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο που αφορούσε η υποσχετική επιστολή, μέχρι του ποσού των 7,1 εκ. ευρώ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την πλήρη εξασφάλιση της Τράπεζας και αποδεικνύει την, από μέρους του κ. Πάλλη, έλλειψη δόλου πρόκλησης ζημίας σε βάρος της Τράπεζας.

Το περιεχόμενο των ανωτέρω ισχυρισμών του κ. Α. Πάλλη, υιοθετήθηκε εν πολλοίς και από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο με την σειρά του, μετά την παραμονή του σε καθεστώς κράτησης επί σχεδόν οκτώ μήνες και την αποφυλάκιση του, τον απήλλαξε κάθε κατηγορίας.

Πηγή: iefimerida.gr