Δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της η κυβέρνηση

Gazzetta team
Δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της η κυβέρνηση
Γκάλοπ και χημικά προκαλούν "vertigo" στην κυβέρνηση - Τα χημικά που έπεσαν στους συνταξιούχους στις παρυφές του Μαξίμου & η δημοσκόπηση κόλαφος στην Αυγή προκαλούν ταραχή στο επιτελείο Τσίπρα.

Η εικόνα με τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους που θέλησαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και η εικόνα της παραταξιακής Αυγής να δημοσιεύει μια δημοσκόπηση-κόλαφο για την κυβέρνηση,ταράζουν το Μέγαρο Μαξίμου πάνω που μόλις κόπασε ο θόρυβος για τις άδειες και τα κανάλια.

Τα χημικά στους συνταξιούχους, τα βέλη στον Τόσκα

Αντιλαμβανόμενος τις εντυπώσεις και τον αντίκτυπο που θα είχε η εικόνα με τους αστυνομικούς να ψεκάζουν τα «περήφανα γηρατειά» ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα.

Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Τόσκα όπως ανέφεραναποκλειστικές πληροφορίες του TOC έφτασε μέχρι και την παραίτηση και τον...ανασχηματισμό καθώς ο πασοκογενής κ. Τόσκας έχει δεχθεί πολλές φορές τα πυρά των καθαρόαιμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αντιπολίτευσης σε πορείες και διαδηλώσεις αλλά και στο άβατο των Εξαρχείων.

Μπορεί ο κ. Τόσκας να ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να υποβάλλει παραίτηση ωστόσο διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για να εντοπιστεί και η «επιχειρησιακή» ευθύνη. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να αποδώσει ευθύνες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως επεσήμαιναν κύκλοι του, «δεν θέλει να αποφασίσει εν θερμώ, δεν είναι της στιγμής αλλά αν προκύψουν ευθύνες, θα το ξαναδεί και αυτές θα αποδοθούν»

Ωστόσο σε ότι αφορά την αντιπολίτευση η ευθύνη για τα σημερινά επεισόδια με τους συνταξιούχους δεν αφορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά χρεώνεται απευθείας στον πρωθυπουργό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ δια του Γ. Κουμουτσάκου εκτίμησε ότι «Εικόνες σαν και αυτές οπτικοποιούν την κατάρρευση της κυβέρνησης» ενώ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης - με πιο αιχμηρό το ΚΚΕ - στηλίτευσαν την στάση της κυβέρνησης.

Βολές στη ΝΔ και νουθεσία στην Αυγή

Ταυτόχρονα με τη μάχη αστυνομικών και συνταξιούχων στις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου το πρωθυπουργικό επιτελείο είχε να διαχειριστεί και τις εντυπώσεις από την δημοσίευση στην Αυγή δημοσκόπησης που εμφάνιζε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε απόλυτα καθοδική πορεία.

Αίσθηση προκάλεσε το κυβερνητικό non paper που παραθέτει στοιχεία δημοσκοπήσεων προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και προ του δημοψηφίσματος προκειμένου να καταδείξει ότι...έπεσαν έξω .

Αλλά κυρίως αίσθηση προκαλεί η υπόμνηση - νουθεσία (;) και προς την εφημερίδα «πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων» καθώς χρησιμοποιούνται «ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Ειδικά στη στη ΝΔ που «πανηγύρισε» την δημοσκόπηση της Αυγής οι κυβερνητικές πηγές καταγράφουν στο non paper και δημοσκόπηση της εταιρείας GPO του Τ. Θεοδωρικάκου για τον οποίο σημειώνουν πως είναι «σημερινός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη»

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε διατυπώνοντας ξανά αίτημα για εκλογές αποδίδοντας το Μέγαρο Μαξίμου πανικό που το οδηγεί ακόμη και στην αμφισβήτηση της Αυγής.

«Ο πανικός του Μεγάρου Μαξίμου ξεχειλίζει. Είναι πλέον έτοιμοι να αμφισβητήσουν ακόμη και τη δημοσκόπηση της εφημερίδας “Αυγή”» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώνει πως η κοινωνία ζητά έξοδο από την κρίση.



Πηγή: thetoc.gr