Το Βερολίνο ανησυχεί για πιθανή νίκη Τραμπ: Μυστική συνάντηση στις ΗΠΑ

Gazzetta team
Το Βερολίνο ανησυχεί για πιθανή νίκη Τραμπ: Μυστική συνάντηση στις ΗΠΑ
Επαφές με το στρατόπεδο του Τραμπ έχει η κυβέρνηση της Μέρκελ. Τι φοβούνται σε περίπτωση νίκης του.

Για την περίπτωση νίκης του Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται το Βερολίνο, με μυστκές συναντήσεις να πραγματοποιούνται μεταξύ της κυβέρνησης Μέρκελ και του επιτελείου του, προκειμένου να γίνει μια πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων του.

Οπως αναφέρει το Spiegel, τον Απρίλιο έγινε συνάντηση του γραμματέα του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μάρκους Εντερερ με τον σύμβουλο του Τραμπ, Σαμ Κλόβις, "σε ένα ασήμαντο καφέ στην Ουάσινγκτον". "Αποστολή του Εντερερ ήταν να βρει απαντήσεις σε μία βασική ερώτηση. Τι θα σημαίνει μία νίκη του Τραμπ για τις γερμανοαμερικανικές σχέσεις; Και πόσο σοβαρές είναι οι ''θορυβώδεις'' τοποθετήσεις του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου στην εξωτερική πολιτική;", αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στην Βαυαρία, CSU, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσε την αναμέτρηση Κλίντον - Τραμπ, ενώ το γερμανικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Spiegel προσπαθεί να δημουργήσει επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να δει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα σε περίπτωση νίκης του Τραμπ.

Το Βερολίνο ανησυχεί σχετικά με τα όσα έχει πει ο Τραμπ περί μεγαλύτερης συνδομής της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, με τον Κλόβιςωστόσο να υποστηρίζει ότι "ο Τραμπ είναι επιχειρηματίας και διαπραγματεύεται τα πάντα".

Πηγή: thetoc.gr