Αυτή η σπείρα είχε ρημάξει ολόκληρη την Αττική

Gazzetta team
Αυτή η σπείρα είχε ρημάξει ολόκληρη την Αττική
Μία πολυμελής οργάνωση εξαρθρώθηκε η οποία διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τη Χαλκίδα και την Αυλίδα.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τέσσερις ληστείες και εκατό κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ερευνάται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, που έγινε το Νοέμβριο του 2015 από μέλη της οργάνωσης, στην περιοχή της Αυλίδας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το πρωί, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, επτά άτομα, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, ύστερα από έρευνες σε οικίες στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ συγκατηγορούμενοί τους΄, για τα ίδια αδικήματα, είναι ακόμα έντεκα άτομα, ηλικίας 15 έως 49 ετών.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές. Μάλιστα, προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, εξωτερικά της οικίας παρέμενε πάντα συνεργός, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», ενώ άλλο μέλος τους χρησιμοποιούσε ασύρματο, συντονισμένο στην Άμεση Δράση. Στις περιπτώσεις εκείνες που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία και να απειλήσουν με όπλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας.

Πηγή: newsit.gr