Απίστευτες αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό 16χρονου στη Μόρια

Gazzetta team
Απίστευτες αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό 16χρονου στη Μόρια
Σωματικός και ψυχολογικός βιασμός με… smart phone. Μετά τον πρώτο βιασμό και την βιντεοσκόπησή του ακολούθησε φρικιαστικό… bullying, στο 16χρονο ασυνόδευτο παιδί

Σωματικός και ψυχολογικός βιασμός με… smart phone. Μετά τον πρώτο βιασμό και την βιντεοσκόπησή του ακολούθησε φρικιαστικό… bullying, στο 16χρονο ασυνόδευτο παιδί από το Πακιστάν, προκειμένου να ακολουθήσουν οι επόμενοι από τους υπόλοιπους δράστες. Οι λεπτομέρειες του ομαδικού βιασμού που περιγράφονται στη δικογραφία των αστυνομικών αρχών σοκάρουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Αρχικά, οι τέσσερις 17χρονοι δράστες, ομοεθνείς του θύματος, απομόνωσαν τον 16χρονο και τον ακινητοποίησαν σε απόμερο σημείο του hot spot της Μόριας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον απείλησαν με λοστούς προκειμένου να τον εξουδετερώσουν. Οι δύο τον κρατούσαν, ένας προέβαινε στις αρρωστημένες ενέργειες και ο τέταρτος ήταν ο «οπερατέρ» καταγραφής τους.

Όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των αηδιαστικών πράξεων, οι νεαροί δράστες συνέχισαν την διαπόμπευση του ανήλικου ομοεθνούς τους. Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του, άρχισαν να τον εκβιάζουν πως θα δημοσιοποιήσουν το βίντεο της διακόρευσής του, σε άλλους μετανάστες του καταυλισμού, σε φίλους του, ενώ θα το έστελναν στους γονείς και τους συγγενείς του στο Πακιστάν. Οι δράστες ήθελαν να κάμψουν ακόμη περισσότερο την αντίσταση του ανήλικου θύματος και να τον καταρρακώσουν ψυχολογικά, κάτι που κατάφεραν. Ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία συνέχισαν το φρικιαστικό τους έργο, αλλάζοντας ρόλους και… smart phones καταγραφής της αηδίας, άλλες τρεις φορές, διαδοχικά. Τον άφησαν γυμνό, αιμόφυρτο και διαπομπευμένο στο χώμα.

Το ανήλικο θύμα μετά από κάποιες ώρες βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τι του συνέβη σε εργαζόμενο μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που επιχειρεί στο hot spot, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, την περασμένη Κυριακή, συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες. Ο ιατροδικαστής, παρουσία παιδοψυχολόγου, επιβεβαίωσε τον διαδοχικό βιασμό του 16χρονου αγοριού.

Ακόμη και οι αστυνομικοί συγκλονίστηκαν από τα βίντεο που είχαν καταγράψει οι δράστες σε τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν κατασχέσει στην κατοχή τους και συμπεριλήφθηκαν στην δικογραφία. Ήταν εμφανές σε αυτές τις φρικτές εικόνες, εκείνα στα οποία υπέβαλλαν το θύμα τους και την αγωνιώδη προσπάθεια του 16χρονου να αντιδράσει και να ξεφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το τραγικό είναι πως το θύμα, που είχε έρθει ασυνόδευτο στη χώρα μας, έκανε παρέα με τους δράστες εξαιτίας της κοινής τους καταγωγής, χωρίς σε καμία περίπτωση να υποψιάζεται τι θα του έκαναν, καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς «του έκαναν τους φίλους».

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος χθες τους παρέπεμψε στον Ανακριτή για να απολογηθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δικηγόροι που ορίστηκαν για να τους υπερασπιστούν, παραιτήθηκαν μόλις είδαν μόνο ένα μικρό μέρος της δικογραφίας και του αηδιαστικού βιντεοληπτικού υλικού.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση για την μεταφορά ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών σε άλλους χώρους φιλοξενίας τους. Σημειώνεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκαν 8 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από το hot spot στην Κω, ηλικίας από 11 έως 15 χρόνων με καταγωγή από τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που είχαν φθάσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο νησί. Φιλοξενούνταν μαζί με άλλα 50 προσφυγόπουλα, σε ειδική πτέρυγα, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε στις αστυνομικές αρχές την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς είναι συχνό φαινόμενο κάποιοι ανήλικοι να φεύγουν για λίγες ημέρες και να επιστρέφουν στον χώρο φιλοξενίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις αρχές του χρόνου η Europol περισσότερα από 10.000 προσφυγόπουλα που ταξίδευαν ασυνόδευτα χάθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους 18 έως 24 μήνες, διατυπώνοντας φόβους ότι πολλά εξ αυτών έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, ιδίως σεξουαλικής, από δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις επισημαίνουν πως τα ασυνόδευτα παιδιά ζουν ανάμεσα σε ενήλικο πληθυσμό, εκτεθειμένα σε κινδύνους κακοποίησης, εκμετάλλευσης και σε κυκλώματα διακίνησης, ενώ έχουν καταγραφεί απειλές και προσβολές σεξουαλικής φύσης σε μερικούς από τους καταυλισμούς.

Από τις αρχές του 2016 από τους συνολικά 301.526 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ευρώπη, διασχίζοντας τη Μεσόγειο έως και σήμερα (166.347 στην Ελλάδα και 131.432 στην Ιταλία) ο ένας στους τέσσερις είναι ανήλικος (ποσοστό 28%).
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ανέφεραν ότι περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά, βρίσκονται στα hot spot των νησιών του βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Περισσότερα από το 20% κρατούνται σε κλειστές εγκαταστάσεις στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ζει σε άλλου καταυλισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πηγή: thetoc.gr