Δεν κάνουν με τίποτα πίσω οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Gazzetta team
Δεν κάνουν με τίποτα πίσω οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ
Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Για 12η ημέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες η Θεσσαλονίκη.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι συνεχίζουν και αύριο την επίσχεση εργασίας, για 12η ημέρα, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού ποντάρει στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την προσεχή Παρασκευή.

«Ευχής έργο είναι στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής, στην οποία θα συμμετέχουν η διοίκηση του ΟΑΣΘ και στελέχη των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των Οικονομικών, να τεθούν επί τάπητος το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού και να δοθούν οι οριστικές λύσεις», είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Ελλάδας, Χρήστος Στεφανίδης.

Επισήμανε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει και που αφορά στην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, στον επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων που εκτελούνται, αλλά και στον επαναϋπολογισμό των δαπανών του Οργανισμού, για μισθοδοσία και μετόχους.

«Θέλουμε οι επιβάτες του ΟΑΣΘ να συνεχίσουν να καταβάλλουν το πιο φθηνό εισιτήριο στην χώρα μεν, και θα το πετύχουμε, αλλά πρέπει να εξορθολογιστεί το κόστος του δε, έτσι ώστε ο Οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα», επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Ανέφερε, ότι μέσα από τις επαφές εκπροσώπων φορέων της πόλης, με το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκύπτει, ότι τελικά αύριο θα κατατεθούν σε «ασφαλή» λογαριασμό 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, το ένα μηνιάτικο, από τα δύο που τους οφείλονται.

Αναφορικά με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο κ. Στεφανίδης υπογράμμισε: «Και σήμερα αναβλήθηκε η συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους, αλλά θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι» και πρόσθεσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση και να πάψει η επίσχεση εργασίας που κοστίζει στον Οργανισμό 170.000 ευρώ ημερησίως».

Πηγή: newsbeast.gr