Κλειδώνει η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος

Gazzetta team
Κλειδώνει η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος
Πάνω από το 70% των εμπορικών προμηθευτών της αλυσίδας συμφωνεί στο κούρεμα των απαιτήσεών του - Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση του επίσημου κειμένου.

Πάνω από το 70% των εμπορικών προμηθευτών της αλυσίδας Μαρινόπουλος συναινεί καταρχήν στη συμφωνία διάσωσης της εταιρείας από την Σκλαβενίτης καθώς και στο κούρεμα των απαιτήσεών του που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Τυπικά η συναίνεση θα παρασχεθεί με υπογραφή του επίσημου κειμένου της συμφωνίας διάσωσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι έτοιμο ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι εμπορικοί προμηθευτές φέρονται να συναινούν πρακτικά σε «κούρεμα» των υποχρεώσεών τους κατά 50% αλλά με εξόφληση του υπολοίπου τοις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και management εγνωσμένης αξίας. Γνωρίζουν άλλωστε όπως αναφέρουν στελέχη της αγορά ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική για τα συμφέροντά τους κι ότι σε άλλη περίπτωση, θα χάσουν τα χρήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών αυτής της κατηγορίας αφορά στις τράπεζες, η συναίνεση των οποίων είναι δεδομένη. Η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ αναμένεται να γίνει είτε τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός, είτε το πολύ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.


Πηγή: tovima.gr