Ο Σεραφείμ διώχνει απ' το Γηροκομείο Πειραιά ηλικιωμένους επειδή καπνίζουν

Gazzetta team
Ο Σεραφείμ διώχνει απ' το Γηροκομείο Πειραιά ηλικιωμένους επειδή καπνίζουν
Ακόμα κι αυτοί που καπνίζουν σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το Γηροκομείο.

Το έβλεπα και δεν το πίστευα.

Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να καπνίζει κάποιος μέσα σε ένα γηροκομείο αλλά τελικά το θέμα δεν είναι αυτό.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο, δεν πρέπει να είσαι καπνιστής. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι πού καπνίζεις, αλλά το ότι καπνίζεις.

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ανθρώπους μετά τα 75, άπορους, να μένουν στο δρόμο εξαιτίας μιας συνήθειας (κακής δεν το συζητάμε), αλλά ας πούμε κάποιον που καπνίζει στα 93, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, τον πετάς στο δρόμο;

Και όμως ο Σεραφείμ Πειραιώς το κάνει και βάζει την υπογραφή του. Θα μου πείτε, τίποτα δεν σας εκπλήσσει από τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά σκεφτείτε ότι θα μείνουν στο δρόμο 23 τρόφιμοι του γηροκομείου από 75 έως 93 ετών, σύμφωνα με συγγενή ενός εκ των τροφίμων.

Πολύ σωστά ο καλλιτέχνης Νίκος Σταθούλης γράφει: «Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει πού να μείνει. Όχι μόνο ραγίζει η καρδιά σου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι η αδικία και η μοχθηρία έχουν πρόθεση. Ένα γέροντα 93 χρόνων, τον αφήνεις να καπνίζει».

Και ο Σεραφείμ Πειραιώς δεν μένει εκεί. Στο στόχαστρο της αντικαπνιστικής εκστρατείας του ανθρώπου που ξέρει καλά πώς να μισεί καθετί που δεν είναι σύμφωνο με τα πιστεύω του, είναι και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό πρέπει να υπογράφουν τη δήλωση που βλέπετε παρακάτω.

Σύμφωνα με έναν εκ των συγγενών σύντομα θα γίνει σχετική προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη.

Πηγή: athensvoice.gr