Ένα χωριό θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Δήμο Πατρέων!

Gazzetta team
Ένα χωριό θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Δήμο Πατρέων!
Οι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν την αγανάκτησή τους για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κάνουν λόγο για αποχώρηση από τον Δήμο και ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομη κοινότητα.

Σαφή προειδοποίηση προς το δήμαρχο Πατρέων έστειλαν οι κάτοικοι ενός χωριό μόλις 10 χλμ. έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα, λέγοντας πως θα «ανεξαρτητοποιηθούν», βγαίνοντας εκτός των ορίων του δήμου, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Patranews σε επιστολή τους προς το δήμαρχο της Πάτρας οι 505 από τους 800 ενήλικους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κάνουν λόγο για αποχώρηση από τον Δήμο και ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομη κοινότητα.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους αναφέροντας ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Σημείο αιχμής φαίνεται να αποτελεί η ύδρευση, η οποία επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής ανήλθε σε υψηλά κλιμάκια σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς που καταφθάνουν στα σπίτια την ίδια ώρα που οι παροχές του Δήμου είναι του ...περασμένου αιώνα. Οι κάτοικοι στην τελεσιγραφική επιστολή τους κάνουν λόγο για σκουριασμένα δίκτυα, αμίαντο εν έτει 2016 και για χρωστούμενα από ανεμογεννήτριες και την πηγή.

Το Άνω Καστρίτσι πριν ενταχθεί στο Δήμο Πατρέων ήταν τοπική κοινότητα του Δήμου Πατρέων και το ομώνυμο χωριό έδρα της. Σύμφωνα με τη Wikipedia, ανήκε στην πρώην επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας. Από το 1997 ως το 2010 ήταν δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ρίου. Απέχει 10 χιλιόμετρα από την Πάτρα βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού σε υψόμετρο 482 μέτρων. Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 832 κατοίκους. Από το Άνω Καστρίτσι διέρχεται ο ποταμός Σέλεμνος που είναι γνωστός και σαν "Καστριτσιάνικο ποτάμι" ενώ είναι φημισμένο χωριό για τα κεράσια του.

Πηγή: protothema.gr