Η «Εθνική Ελλάδος» των μηχανικών

Gazzetta team
Η «Εθνική Ελλάδος» των μηχανικών
Ετοιμη να αλλάξει τα πράγματα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στις επερχόμενες εκλογές, είναι η παράταξη «Πρόοδος και Αναβάθμιση για το ΤΕΕ»

Το μήνυμα της για τις επερχόμενες εκλογές είναι το εξής:

Ο Κλάδος των μηχανικών είναι σίγουρα ένας από τους πιο καταπονημένους κλάδους στην Ελλάδα της κρίσης.

Όλοι οι τομείς δραστηριοποίησης των μηχανικών βιώνουν μια πρωτοφανή ύφεση που βαθαίνει συνεχώς με αποτέλεσμα πλέον οι υπηρεσίες που παρέχουν οι μηχανικοί να αντιμετωπίζονται άλλοτε σαν είδος πολυτελείας για τους καιρούς και άλλοτε σαν κάτι που μπορεί να υποκατασταθεί από τον καθένα και ας μην έχει τις τεχνικές γνώσεις.

Ο τεχνικός κόσμος της χώρας που με την δημιουργικότητα του θα έπρεπε να είναι οδηγός για να βγει συνολικά η χώρα από την κρίση, βιώνει την δική του κατάθλιψη και εσωστρέφεια στην προσπάθεια του να επιβιώσει από τα συνεχή πλήγματα που δέχεται.

Μέχρι στιγμής η φωνή του Τεχνικού κόσμου γίνεται μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το οποίο όμως δεν κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τα πολιτικά μικροσυμφέροντα των κομματικών παρατάξεων και να οδηγηθεί σε μια ενιαία γραμμή προς όφελος των μηχανικών και της κοινωνίας ακόμη και στα μεγαλύτερα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί (ασφαλιστικό, ανακεφαλαιοποίηση τράπεζας Αττικής κ.α.).

Μια νέα ομάδα μηχανικών έρχεται να σπάσει τα σκληρά κομματικά στεγανά που έχουν αφήσει τον τεχνικό κλάδο χωρίς εκπροσώπηση και την χώρα χωρίς τον επίσημο τεχνικό της σύμβουλο.

Η <<Πρόοδος & Αναβάθμιση για το ΤΕΕ>> είναι μια ομάδα μηχανικών όλων των ειδικοτήτων και κυρίως από όλους τους πολιτικούς χώρους. Βασικός στόχος της νέας αυτής ομάδας είναι η συγκέντρωση μηχανικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα του κλάδου και να διαμορφώσουν τις θέσεις του ΤΕΕ από την αρχή πάνω στα τεχνικά θέματα της χώρας έτσι ώστε υπάρχει η δυνατότητα η εκάστοτε κυβέρνηση να μπορεί να υιοθετεί τεκμηριωμένες και αντικειμενικές θέσεις και να ενσωματώνει στο νομοθετικό έργο της.

Η <<Πρόοδος & Αναβάθμιση για το ΤΕΕ>> θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η Εθνική Ελλάδος των μηχανικών καθώς παίρνει κινηματικές διαστάσεις στο κλάδο των μηχανικών με την συμμετοχή ανθρώπων όλων των πολιτικών πεποιθήσεων από όλες τις περιοχές της χώρας, και κυρίως μηχανικών που ποτέ δεν είχαν ξαναασχοληθεί με τα ζητήματα του ΤΕΕ.