«Καμπάνα» για καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο... Δημοτικού!

Gazzetta team
«Καμπάνα» για καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο... Δημοτικού!
Η πλαστογραφία είχε γίνει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν η 31χρονη (τότε) γυναίκα πήρε ένα πιστοποιητικό πως είχε φοιτήσει την Ε’ τάξη από το Δημοτικό σχολείο της πόλης όπου ζούσε.

Εξάντλησε την αυστηρότητά του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μια 51χρονη που είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό, χρησιμοποιώντας πλαστό... απολυτήριο Δημοτικού! Η γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Η πλαστογραφία είχε γίνει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν η 31χρονη (τότε) γυναίκα πήρε ένα πιστοποιητικό πως είχε φοιτήσει την Ε’ τάξη από το Δημοτικό σχολείο της πόλης όπου ζούσε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πλαστογράφησε ώστε να φαίνεται πως αποφοίτησε από την Στ’ τάξη, πράγμα που της εξασφάλισε τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης καθαρίστριας στον παιδικό σταθμό, ο οποίος προκηρύχτηκε από το υπουργείο Υγείας!

Βάσει των μισθών που εισέπραξε στα 20 χρόνια που εργάστηκε εκεί, η 51χρονη καταδικάστηκε για πλαστογραφία με χρήση με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και ζημιά άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και ζημία άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου! Ωστόσο, η τύχη της θα κριθεί στο Εφετείο.

Πηγή: protothema.gr