Πανεπιστημιακός γιατρός κατηγορείται για απάτη σε βάρος του δημοσίου

Καθηγητής Χειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατηγορείται για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Πανεπιστημιακός γιατρός κατηγορείται για απάτη σε βάρος του δημοσίου

Ο γιατρός φέρεται να απέκρυπτε για χρόνια ότι ασκούσε παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και ιδιωτικό έργο, εισπράττοντας παράνομα επιδόματα.

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν, ακολούθησε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και Πρόνοιας και διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε υποβάλλει δήλωση, στο αρμόδιο οικονομικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ, ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, προσκομίζοντας μάλιστα και στην ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.

Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, από το 2002 και έπειτα φέρεται ότι μίσθωσε τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, πραγματοποιώντας εκεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Το ύψος του επιδόματος που εισέπραξε παράνομα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για απάτη κατά του Δημοσίου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, ενώ ο χειρουργός ελέγχεται και φορολογικά, για τυχόν «μαύρα» εισοδήματα, συνδεόμενα με τη φερόμενη εξωπανεπιστημιακή του δραστηριότητα.

Πηγή: iefimerida.gr 

Best of internet