H ταραγμένη ζωή της Τζολί: Γάμοι, ναρκωτικά και δύσκολη εφηβεία (pics)

Gazzetta team
H ταραγμένη ζωή της Τζολί: Γάμοι, ναρκωτικά και δύσκολη εφηβεία (pics)
Λίγοι σούπερ σταρ έχουν τόσες εμπειρίες σε 41 χρόνια, όσες έχει η Αντζελίνα Τζολί.

Γιορτάζοντας τα 41α γενέθλιά της, η μητέρα έξι παιδιών Αντζελίνα Τζολί, έχει διανύσει ένα μεγάλο δρόμο από άγρια έφηβη με μενταγιόν με το αίμα του συζύγου της Μπίλι Μπομπ Θόρντον και μπλεγμένη σε σκάνδαλα εμπορίας ναρκωτικών, μέχρι το 250.000 δολαρίων δαχτυλίδι αρραβώνων του Μπραντ Πιτ και το αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο της.

Με αφορμή τα 40 χρόνια της, το Femail είχε κάνει μία ανασκόπηση στη ζωή της Αντζελίνα Τζολί. Μια ζωή που εύκολα θα γινόταν και ταινία.

Ο πρώτος της ρόλος στα 7

Κόρη των ηθοποιών Τζον Βόιντ και Μαρσλίν Μπερτράντ, η Αντζελίνα γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 4 Ιουνίου του 1975. Εδειξε το ταλέντο της από μικρή ηλικία και μόλις 7 ετών συμμετείχε στην ταινία του πατέρα της Lookin' to Get Out (1982).

Σύμφωνα με μια συνέντευξη στο Rolling Stone, ωστόσο, η Αντζελίνα ήταν δύσκολο να βρει δουλειά κατά την εφηβεία της, αφού ήταν πολύ σκοτεινή με γκόθικ στιλ και εμφανώς αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Αρχισε να συζεί με το αγόρι της στα 14 της

Το πόσο δύσκολο παιδί ήταν έγινε ακόμα πιο ευδιάκριτο κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. Η μητέρα της επέτρεψε στο 14χρονο αγόρι της Αντζελίνα να μένει στο σπίτι της οικογένειάς τους και η ηθοποιός αργότερα ισχυρίστηκε ότι «ζούσαν σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι για δύο χρόνια πριν τον χωρίσει και αποφασίσει ότι θέλει την ελευθερία της»

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, είχε γίνει σταρ αλλά συνέχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο όχι μόνο για τις ταινίες της.

Η σχέση της με την Σιμίτσου

Το 1996, εμφανίστηκε με την τότε σύντροφο της Τζένι Σιμίτζου στην ταινία Foxfire. Η Τζένι αργότερα αποκάλυψε ότι πήγαινε την Αντζελίνα σε στριπ κλαμπ και dominatrix συναντήσεις και της άρεσαν πολύ.

Η σκανδαλώδης συμπεριφορά επισκιάζει την Αντζελίνα

Οι άγαρμπες κινήσεις της Αντζελίνα μερικές φορές της έκλεβαν τη δόξα. Λίγο μετά αφότου πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό σε μια μίνι σειρά για το ρόλο της Gia το 1999, η ηθοποιός έκανε μια σκηνή σε ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hilton Hotel. Ακόμα ντυμένη με το φόρεμα που είχε βάλει για να παραλάβει το βραβείο, πήδηξε στην πισίνα - και τράβηξε και μια ρεπόρτερ μαζί της.

Αλλά συνέχισε να κερδίζει βραβεία, και το ταλέντο της δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί - ακόμη και αν η σκανδαλώδης συμπεριφορά της δεν περνούσε απαρατήρητη.

Τον Μάρτιο του 2000, με μαλλιά βαμμένα κορακί, πήρε το βραβείο Οσκαρ για τον δεύτερο γυναικείο ρόλο στην ταινία Girl Interrupted - αλλά και πάλι κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο για άλλο λόγο.

Το φιλί στο στόμα με τον αδελφό της

Γιορτάζοντας τη νίκη της, η τότε 24χρονη φίλησε τον αδελφό της Τζέιμς Χέβεν στο στόμα και είπε στην ομιλία της ότι ήταν «τόσο ερωτευμένη» μαζί του. Ανέκδοτα για αιμομιξία έγιναν το αστείο της βραδιάς, επισκιάζοντας το Οσκαρ της.

Ο γάμος με τον Θόρντον

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της συνέχισε να είναι πρωτοσέλιδο την ίδια χρονιά, όταν παρακολούθησε τα βραβεία κινηματογράφων του MTV με τον νέο σύζυγό της Μπίλι Μπομπ Θόρντον. Η Αντζελίνα, με δερμάτινο παντελόνι, κρεμασμένη πάνω στον ηθοποιό, αποκάλυψε σε έναν δημοσιογράφο ότι είχαν μόλις κάνει σεξ στη λιμουζίνα στο δρόμο για την εκδήλωση. Αργότερα, το ζευγάρι φορούσε ο ένας το αίμα του άλλου σε φιαλίδια σε μενταγιόν γύρω από το λαιμό τους.

2001, ένα έτος σταθμός

Τα επόμενα χρόνια, όμως, άρχισαν οι μεγάλες αλλαγές για την ηθοποιό. Το 2001, αναδείχθηκε σε πραγματική σούπερ σταρ με την box office επιτυχία της στο Lara Croft: Tomb Raider.

Τότε ήταν που άρχισε να προσέχει τη συμπεριφορά της μπροστά στους δημοσιογράφους και φάνηκε να επαναξιολογεί το νόημα στη ζωή της. Τον Αύγουστο του 2001 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για τα Ηνωμένα Έθνη, και η μετάβαση από την ανεξέλεγκτη στάρλετ στην φιλάνθρωπο άρχισε να παίρνει μορφή.

Συμμετείχε σε αποστολές του ΟΗΕ, που επισκέπτονται φτωχές περιοχές, στρατόπεδα προσφύγων, και γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

«Άρχισα να ταξιδεύω και να συνειδητοποιώ ότι υπήρχαν τόσα πολλά που δεν γνώριζα» εξήγησε τότε στο National Geographic, προσθέτοντας ότι έπαθε σοκ από την ακραία ανισότητα του πλούτου και των φυσικών πόρων στον κόσμο.

Βλέποντας όλα αυτά τα δεινά την επηρέασε βαθύτατα. Το ταξίδι της στην Καμπότζη το 2000, την οδήγησε σε μία από τις πιο μεγάλες αποφάσεις της ζωής της.

Το 2002 γίνεται για πρώτη φορά μητέρα

Σε μια συνέντευξη στο Elle, είχε πει ότι υπήρχε μια εποχή που νόμιζε ότι ποτέ δεν θα κάνει παιδιά. Αλλά τον Μάρτιο του 2002, στην ηλικία των 26, έγινε μητέρα για πρώτη φορά, όταν υιοθέτησε τον 7 μηνών Μάντοξ από την Καμπότζη.

Αλλά ενώ το ανθρωπιστικό έργο Αντζελίνα έγινε πιο συχνό και η μητρότητα την οδήγησε σε μια πιο ήρεμη ζωή, ένα νέο σκάνδαλο ξέσπασε το 2005.

Η... αντροχωρίστρα

Στα γυρίσματα της ταινίας Mr and Mrs Smith, η Αντζελίνα γνώρισε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Μπραντ Πιτ, διαλύοντας τον γάμο του με την Τζένιφερ Ανιστον και κερδίζοντας τον τίτλο της «αντροχωρίστρας».

Τον Ιούλιο του 2005, στην ηλικία των 30, υιοθέτησε τη δεύτερη κόρη της, Ζαχάρα από την Αιθιοπία, την οποία αργότερα υιοθέτησε και ο Μπραντ.

Στη συνέχεια, λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2006, υποδέχθηκε το πρώτο βιολογικό παιδί τους, την Σιλό και τον Μάρτιο του 2007 υιοθέτησαν ξανά, τον Παξ από το Βιετνάμ.

Το 2008 ανακηρύχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στο Χόλιγουντ σύμφωνα με το Hollywood Reporter, κερδίζοντας 15.000.000 με 20.000.000 δολάρια ανά ταινία, ενώ στα τέλη του 2010, άρχισε να εργάζεται για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο κινηματογραφώντας το πολεμικό ειδύλλιο «In the Land of Blood and Honey» στη Βοσνία - μια ιστορία που επίσης έγραψε η ίδια.

Η ταινία πήγε καλά στο box office και έλαβε μεικτές κριτικές, αλλά της χάρισε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα ως παραγωγός.

Η Αντζελίνα παράλληλα συνέχισε τα ταξίδια της σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Ιορδανία και το Ιράκ συναντώντας πρόσφυγες κυνηγημένους από τον πόλεμο και τις διώξεις. Τότε οι φωτογραφίες της με άπορα παιδιά σε ξένες χώρες έγινε σχεδόν πιο συχνές από εκείνες με φορέματα σχεδιαστών στο κόκκινο χαλί.

Εκτός από ένα φόρεμα, που τράβηξε τα βλέμματα. Στα Όσκαρ του 2012, φόρεσε το πιο εμβληματικό φόρεμα που εμφανίστηκε ποτέ ως τότε στο κόκκινο χαλί. Το μαύρο εντυπωσιακό Atelier Versace με το αβυσσαλέο σκίσιμο στο πόδι.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2012 - επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο, η Αντζελίνα και ο Μπραντ αρραβωνιάστηκαν με ένα 250,000 δολαρίων δαχτυλίδι που της χάρισε.

Το σοκ της διπλής μαστεκτομής

Αλλά προτού προλάβουν να παντρευτούν, η σταρ βρέθηκε αντιμέτωπη με μία μεγάλη μάχη με την υγεία της και έγινε πρωτοσέλιδο, κάνοντας κάτι που μπορεί να είχε σώσει τις ζωές των άλλων γυναικών.

Στις 14 Μαΐου του 2014, εξήγησε ότι αποφάσισε να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου της ανάπτυξης καρκίνου του μαστού: «Εχω φέρει ένα ελαττωματικό γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών. Μετά την επέμβαση, οι πιθανότητές μου να αναπτύξω καρκίνο του μαστού έχουν πέσει από το 87% σε κάτω από 5%. Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι θα με χάσουν από αυτό» έγραψε σε ανοιχτή επιστολή στους New York Times.

Η ηθοποιός πυροδότησε μια ευρύτερη συζήτηση για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού εμπνέοντας περισσότερες γυναίκες να μάθουν για τη δική τους κατάσταση.

Ακολούθησε ο γάμος με τον Μπραντ Πιτ, μόλις τον περασμένο Αύγουστο, Η νύφη φορούσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα από το Atelier Versace με την υπογραφή του ράφτη Λουίτζι Μάσι, και ένα πέπλο με ζωγραφιές από τα παιδιά της.

Επίσης το 2014, η Αντζελίνα έκανε την επιστροφή της στην μεγάλη οθόνη μετά από 3μιση χρόνια απουσίας ως Maleficent στην ομώνυμη ταινία της Disney που ήταν η ταινία της με τη μεγαλύτερη συνολική είσπραξη μέχρι τότε, με κέρδη 758.410.378 δολαρίων.

Λίγο αργότερα ένα νέο σοκ για την υγεία της, καθώς η ηθοποιός αφαίρεσε τις ωοθήκες και τις σάλπιγγές της.

Στις 24η Απριλίου του 2015 έδωσε την τελευταία ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη, προβάλλοντας περισσότερο τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στην προσφυγική κρίση της Συρίας.

Για τα 40ά γενέθλιά της, η Αντζελίνα μπορούσε ειλικρινά να ισχυριστεί ότι είναι μία από τις πιο φιλάνθρωπους ηθοποιούς της εποχής - το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό για μια γυναίκα που έχει επίσης χαρακτηριστεί επίσης η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου από τη Vogue, το People και το Vanity Fair.

To διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ ανοίγει ωστόσο μια νέα, σκοτεινή, σελίδα στη ζωή της.

Πηγή: iefimerida.gr