Γιατί το ΣτΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις πρόωρες εκλογές

Gazzetta team
Γιατί το ΣτΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις πρόωρες εκλογές
Χαρακτηρίζοντας πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και την παρουσία του στη ΔΕΘ και τη «Συμφωνία Αλήθειας» ως «εν αναμονή πρωθυπουργό», η Νέα Δημοκρατία ρίχνεται στον υπερ πάντων αγώνα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Γνωρίζοντας πως οι πρόωρες εκλογές που επιζητά το Μοσχάτο δεν μπορούν να προκληθούν με άλλον τρόπο, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμακώνουν στο ζενίθ την πολεμική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και παράλληλα αναμένουν την κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τυχόν αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Τη στρατηγική της ΝΔ εν πολλοίς αποκάλυψε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του συνέδεσε το θέμα της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κληθείς να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος διαψεύδοντας.... επί της ουσίας επιβεβαίωσε πως στη ΝΔ εκτιμούν ότι εάν το ΣτΕ ακυρώσει τον νόμο Παππά η κυβέρνηση έχοντας ανοιχτά όλα τα μέτωπα με την κοινωνία (οικονομία, προσφυγικό) θα βρεθεί προ αδιεξόδου και θα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, αφού θα έχει καταπέσει το βασικό «χαρτί» της και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

«Η απόφαση του ΣτΕ αναδεικνύεται σε κομβικής σημασίας στάδιο. Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει στη συνείδηση πολιτών. Δεν υπάρχουν ούτε καν ψήγματα διαφάνειας. Υπάρχει οσμή διαπλοκής. Θίγονται πλευρές της δημοκρατίας. Η απόφαση του ΣτΕ θα έρθει σε αυτό το περιβάλλον και έρχεται να προστεθεί στην άθλια οικονομική κατάσταση και στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού. Αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί παρά να παράγει μια συγκεκριμένη πολιτική ατμόσφαιρα. Η ΝΔ έχει υποβάλλει αίτημα εκλογών σε ανύποπτο χρόνο. Άρα δεν συνδέονται τα δύο θέματ»" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τούτων δοθέντων, το Μοσχάτο με αφορμή τα δημοσιεύματα για τον Ιωάννη Καλογρίτσα, τη δανειοδότησή του από την Attica Bank και τα πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με το Μαξίμου, επιχειρώντας να εμφανιστεί θεματοφύλακας της διαφάνειας και της νομιμότητας. Οι βολές από το γαλάζιο στρατόπεδο επικεντρώνονται στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, καθώς θεωρείται «θεμέλιος λίθος» στο κυβερνητικό οικοδόμημα, ο οποίος μπορεί σύμφωνα με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη να οδηγήσει και στην κατάρρευσή του.

Πηγή: newsbeast.gr