Ρέντσι: Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, θα πρέπει να οργανωθούμε μόνοι μας

Gazzetta team
Ρέντσι: Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, θα πρέπει να οργανωθούμε μόνοι μας
«Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, για το μεταναστευτικό θα πρέπει να οργανωθούμε μόνοι μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από την Νέα Υόρκη.

«Αυτό είναι και το μόνο καινοτόμο στοιχείο που προκύπτει από την Μπρατισλάβα, όπου ειπώθηκαν πολλά πράγματα, αλλά δεν σταθήκαμε ικανοί να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά το θέμα της Αφρικής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν αντιδράσαμε θετικά. Ο Γιούνκερ λέει τόσα ωραία πράγματα, αλλά δεν βλέπουμε να γίνονται πράξεις», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Πάντα σε σχέση με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε: «Είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης. Η Ιταλία θα κινηθεί με δική της πρωτοβουλία, είναι σε θέση να το κάνει, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ό,τι μας αφορά η προτεραιότητα εντοπίζεται στις σχέσεις με την Αφρική, όπως είπαμε από την Μπρατισλάβα, και στην συνέχεια στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην Αφρική «για να σταματήσει η ροή εκεί όπου δημιουργείται», διότι «διαφορετικά η Ευρώπη αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το φαινόμενο αυτό» και η Ιταλία, από την πλευρά της «σώζει όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορεί, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες».


Πηγή: imerisia.gr