Βίντεο με νοθεία υπέρ Πούτιν κάνει το γύρο του Internet (vids)

Gazzetta team
Βίντεο με νοθεία υπέρ Πούτιν κάνει το γύρο του Internet (vids)
Βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τρεις γυναίκες να γεμίζουν τις κάλπες με ψηφοδέλτια - Μαρτυρίες για ουρές στρατιωτών οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους

Την ώρα που ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας πανηγυρίζει για την θριαμβευτική του νίκη στις χθεσινές εκλογές, πληθαίνουν οι καταγγελίες για περίεργα περιστατικά και παραβιάσεις σε διάφορα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Η μεγάλη νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην χθεσινή κάλπη αμαυρώνεται από την δημοσίευση ενός βίντεο που ανέβηκε στο Twitter και δείχνει ξεκάθαρα τρεις γυναίκες να γεμίζουν τις κάλπες με ψηφοδέλτια.

Προτού ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, υπήρξαν μαρτυρίες για ουρές στρατιωτών οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αλλά και αναφορές για πολλούς ψηφοφόρους που δεν μπήκαν στο παραβάν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αλλά συμπλήρωναν τα ψηφοδέλτια ανοιχτά πάνω στα τραπέζια των εκλογικών τμημάτων!

Η ρωσική ηγεσία δεν μπήκε καν στον κόπο να σχολιάσει τις καταγγελίες για νοθεία...

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε το πολιτικό τέκνο του Πούτιν, ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για ένα «καλό αποτέλεσμα» παρ' όλο που η συμμετοχή στις εκλογές δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή κυμάνθηκε κάτω από το 40%.

Ύστερα από την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 54,3% εξασφαλίζοντας 238 από τις 450 έδρες του ρωσικού κοινοβουλίου. Στη δεύτερη και τρίτη θέση έρχεται το κομμουνιστικό κόμμα και το ακροδεξιό LDPR με ποσοστά 13,5 και 13,3% αντίστοιχα. Τελικά και το φιλελεύθερο κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» θα καταφέρει να εκπροσωπηθεί στη Δούμα λαμβάνοντας το 6,2% των ψήφων.

Η εύκολη νίκη της «Ενωμένης Ρωσίας» ανοίγει ουσιαστικό το δρόμο στον Βλαντιμίρ Πούτιν να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2018. Ωστόσο το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής αντανακλά το μειωμένο ενδιαφέρον των Ρώσων πολιτών σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ελέγχεται από το Κρεμλίνο με απόλυτη σχεδόν εξουσία, γεγονός που με τη σειρά του ενδέχεται να εγείρει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης.

Πηγή: protothema.gr