Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα η συγκέντρωση στο Κερατσίνι (pics)

Gazzetta team
Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα η συγκέντρωση στο Κερατσίνι (pics)
Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων φωνάζουν συνθήματα κατά της Χ.Α ζητώντας να καταδικαστούν οι «δολοφόνοι νεοναζί» - Θα ακολουθήσει πορεία.

Διαδήλωση μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο νεαρός άνδρας ,πραγματοποιούν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αφορμή της Τρίτη επέτειο από την 17 Σεπτεμβρίου του 2013 όπου ο μουσικός δέχτηκε τη φονική μαχαίρια στην καρδιά.

Από νωρίς το απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός. Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες ήρθαν και φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.

Τις προηγούμενες ώρες σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς "ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί".





Στο μνημείο του Παύλου Φύσσα φίλοι του, συγγενείς αλλά άτομα που δεν γνώριζαν το νεαρό μουσικό έχουν αφήσει λίγα λουλούδια, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που φίλησαν την μαρμάρινη πλάκα.

Παράλληλα οι διαδηλωτές ζητούν να καταδικαστούν-όπως οι ίδιοι-λένε οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η πρώην οδός Παναγή Τσαλδάρη και νυν Παύλου Φύσσα είναι απαγορευτική για την κίνηση των οχημάτων, καθώς οι άνδρες της Τροχαίας δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να διέλθουν με τα οχήματα τους κατά μήκος της οδού όπου πραγματοποιείται το συλλαλητήριο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, ενώ για τις 10 απόψε το βράδυ έχει προγραμματιστεί βουβή διαμαρτυρία στην οποία θα συμμετέχουν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα.






Πηγή: protothema.gr