H χελώνα που κάνει περισσότερο σεξ από σένα!

Gazzetta team
H χελώνα που κάνει περισσότερο σεξ από σένα!
Ο υπεραιωνόβιος Diego, είναι μανιακός με το σεξ και διέσωσε το είδος του!

Στον Diego πιστώνεται η διάσωση του είδους των χελώνων Chelonoidis hoodensis που ήταν υπό εξαφάνιση! Η γιγαντιαία χελώνα, ηλικίας άνω των 100 ετών, έχει γίνει πατέρας περισσότερων από 800 μωρών και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος, Washington Tapia, έχει συμβάλει στο πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετώπιζε το είδος του.

Πριν από 50 χρόνια, όταν υπήρχαν στο νησί Espanola, μόνο δύο αρσενικές χελώνες και 12 θηλυκές ο Diego βρισκόταν στην άγρια φύση. Πλέον ζει σε κέντρο αναπαραγωγής χελώνων στο κοντινό νησί Santa Cruz, όπου και εξακολουθεί να ζευγαρώνει με τις 6 χελώνες του χαρεμιού του.

Ο Diego βρέθηκε στο San Diego Zoo, από όπου πήρε και πήρε το όνομά του. Σύμφωνα με τον Washington Tapia ουδείς γνωρίζει «πώς ή πότε έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής». «Πιθανότατα τον πήρε επιστημονική αποστολή από το νησί Espanola μεταξύ 1900-1959», εκτιμά.

Από το ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνια, μεταφέρθηκε εκ νέου στα Γκαλαπάγκος το 1976 και εισήχθη σε πρόγραμμα αναπαραγωγής, φροντίζοντας για τη διάσωση του είδους του. «Κάναμε γενετική μελέτη και ανακαλύψαμε πως ήταν ο πατέρας του 40% των χελώνων που απελευθερώθηκαν στο νησί Espanola», επισημαίνει ο κ. Tapia.

Στο νησί υπάρχουν περισσότερες από 2.000 χελώνες και χάρη στο πρόγραμμα αναπαραγωγής το είδος δεν απειλείται πλέον με εξαφάνιση.

Πηγή: topontiki.gr