Κανονικά στις εκλογές ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Gazzetta team
Κανονικά στις εκλογές ο Ισίδωρος Ντογιάκος
Στην κούρσα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών συμμετέχει τελικά ο σημερινός επικεφαλής της Εισαγγελίας Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο κ. Ντογιάκος θέτει εκ νέου υποψηφιότητα αφού η απόφαση για την πειθαρχική ποινή που του έχει επιβληθεί δεν του έχει κοινοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελία Εφετών χορηγήθηκε από τον Άρειο Πάγο βεβαίωση ότι ο νυν προϊστάμενος του Εφετείου δεν έχει κώλυμα να κατέβει στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, είχε επιβάλει πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών στον κ. Ντογιάκο για 40 ημέρες, η οποία δεν του επιτρέπει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να είναι υποψήφιος. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ωστόσο, θα έπρεπε να έχει καθαρογραφεί και να έχει επιδοθεί στον κ. Ντογιάκο, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε.

Έτσι, τη θέση του προϊσταμένου θα διεκδικήσουν οι εισαγγελείς εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και Αντώνης Λιόγας.

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν οι πρόεδροι εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος και Γεώργιος Παπανδρέου.

Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος και η Ολυμπία Κλειτσάκη. Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν για τη θέση του Προϊσταμένου, ο πρόεδρος πρωτοδικών, ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι πρωτοδικών Ελευθέριος Γεωργίλης, Ιωάννης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Πηγή: newsbeast.gr