+slo-gun

Δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια το Σαββατοκύριακο

Δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια το Σαββατοκύριακο

Δύο αντιφασιστικά συλλαλητήρια το Σαββατοκύριακο

Λόγω της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.  

Τις τελευταίες «πινελιές» στα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν βάζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των αντιφασιστικών διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Όπως αναφέρουν στόχος είναι να διεξαχθούν απρόσκοπτα.
 
Ειδικότερα έχουν προαναγγελθεί αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην Αμφιάλη στην οδό Παύλου Φύσσα 60 (πρώην Τσαλδάρη) και αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στη διασταύρωση των οδών Αλκιβιάδου και Υγείας πίσω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Σε ανακοίνωσή του η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας» σημειώνει ότι «θα υπερασπιστούμε την αντιφασιστική νίκη στον Αγ. Παντελεήμονα» καλώντας τον κόσμο «να στηρίξουμε όλοι, με αποφασιστικότητα, τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της γειτονιάς από τη φασιστική απειλή» καθώς την Κυριακή το απόγευμα η ακροδεξιά ομάδα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ) έχει προγραμματίσει επίσημα εγκαίνια των γραφείων της στην οδό Υγείας.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ρουβίκωνας»: «Λοιπόν, αυτά τα γραφεία και οι φασίστες τους θα φύγουν με κάθε τρόπο. Οι αντιφασίστες θα περιφρουρήσουν την αντιφασιστική νίκη στη γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα. Το ακροδεξιό οργανωμένο έγκλημα δεν θα επιστρέψει, η παιδική χαρά δεν θα ξανακλείσει, "φάλαγγες" δεν θα ξαναστηθούν, ας το καταλάβουν και οι φασίστες, και τα ΜΜΕ, και οι καθεστωτικοί σχολιαστές και πάνω από όλα το κράτος. Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη να στηρίξουμε όλοι, με αποφασιστικότητα, τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της γειτονιάς από τη φασιστική απειλή».
 
Πριν από λίγες ημέρες ζημιές στα γραφεία της ΛΕΠΕΝ στην οδό Υγείας στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προκάλεσαν άγνωστοι. Τότε ομάδα ατόμων έσπασε με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου και στη συνέχεια προχώρησαν σε φθορές εσωτερικά και εξωτερικά των γραφείων ενώ έγραψε συνθήματα στους τοίχους. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
 
Μπλόκο Cosco σε συναυλία του Δήμου Κερατσινίου
 
Την αντίδραση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προκάλεσε η απόφαση της Cosco -έχει αναλάβει πλέον τη διαχείριση του ΟΛΠ- να μη δώσει έγκριση για τη διοργάνωση συναυλίας δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες.
 
Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας επισημαίνει ότι με αίτησή του «ζήτησε από τον ΟΛΠ ΑΕ τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα που πριν από τρία χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής».
 
Και προσθέτει ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε με το παρακάτω κείμενο: «Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κ.λπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας».
 
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά ότι: «Στη δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της. Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην Cosco και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ' ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο. Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».
 
Πηγή: tovima.gr

Best of internet