Ο δημόσιος αυνανισμός δεν είναι πια ποινικό αδίκημα στην Ιταλία!

Gazzetta team
Ο δημόσιος αυνανισμός δεν είναι πια ποινικό αδίκημα στην Ιταλία!
Οι δικαστές μάλιστα πήραν πίσω απόφαση για τρίμηνη ποινή φυλάκισης που είχε υποβληθεί σε Ιταλό που αυνανιζόταν μπροστά σε φοιτητές!

Ο δημόσιος αυνανισμός δεν συνιστά πια έγκλημα για την γειτονική χώρα, όπως αποφάνθηκε το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ισχύει ακόμα και αν ο αυνανισμός γίνεται με σαφή στόχο του «δράστη» να τον δουν όλοι!

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, το La Corte di Cassazione, κλήθηκε να αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση ενός 69χρονου άνδρα που είχε πιαστεί να αυνανίζεται στην Κατάνια .

Ο Pietro L., είχε καταδικαστεί αφού τον είχαν δει να βγάζει έξω το πέος του και να αυνανίζεται μπροστά από τους φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Κατάνια.

Σύμφωνα με την La Repubblica, ο τοπικός Νομάρχης της Κατάνια και το Εφετείο είχαν συμφωνήσεί ότι ο 69χρονος πρέπει να καταδικαστεί σε τρίμηνη φυλάκιση και να πληρώσει πρόστιμο 3.420 ευρώ.

Αλλά δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, βασισμένοι σε μια πρόσφατη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, αποφάσισαν ότι η «πράξη» αυτή δεν περιλαμβάνεται στο νέο πια νόμο ως έγκλημα!

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, το δικαστήριο απέσυρε όλες τις ποινικές πτυχές των ποινών για άσεμνες πράξεις σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού!

Παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις όμως έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα στην Σουηδία, άνδρας που αυνανίστηκε στην παραλία, αθωώθηκε από το δικαστήριο με το σκεπτικό ότι δεν το έκανε προς κάποια γυναίκα συγκεκριμένα, αλλά γενικά, οπότε έτσι και απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η μέση ποινή για τον δημόσιο αυνανισμό είναι πάνω κάτω 14 ημέρες στη φυλακή.