Βουδούρης: Παραιτούμαι γιατί ο Μουζάλας με αγνοεί

Gazzetta team
Βουδούρης: Παραιτούμαι γιατί ο Μουζάλας με αγνοεί
Είναι πιο έντιμο να παραιτηθώ, τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης. Αφησε αιχμές κατά Μουζάλα.

Υπό παραίτηση βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος άφησε αίχμές για τις σχέσεις τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τονίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Ο κ. Βουδούρης, τόνισε πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου», ενώ παράλληλα σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο υπουργό Ιωάννη Μουζάλα.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος βουλευτής και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε τη θέση του τον Απρίλιο, ωστόσο δεν ανέλαβε ποτέ αρμοδιότητες επισήμως, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία μεταδίδει την είδηση της επικείμενης παραίτησης του Οδυσσέα Βουδούρη. Μάλιστα ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε με έγγραφό του από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο κ. Βουδούρης με επιστολή του προ ημερών προς τον Γιάννη Μουζάλα, τον ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό, καθώς σειρά ενεργειών, όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, κόλλησαν επειδή δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες ο ίδιος και η Γενική Γραμματεία. «Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει.

Πηγή thetoc.gr