100 άνθρωποι πέθαναν σε χωματερή για λίγο μουχλιασμένο αλεύρι

Gazzetta team
100 άνθρωποι πέθαναν σε χωματερή για λίγο μουχλιασμένο αλεύρι
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι απανθρακώθηκαν και τουλάχιστον 200 ακόμη διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της δυτικοαφρικανικής χώρας Μπενίν με εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν λίγες χούφτες από την τεράστια ποσότητα επικίνδυνων αλεύρων το οποίο ετοιμάζονταν να κάψουν οι Αρχές σε χώρο χωματερής.

Η απίστευτη τραγωδία έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε χώρο καύσης απορριμμάτων στην πόλη Τόρι Αβάμε του Μπενίν, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κοτόνου όπου τοπική εταιρία είχε πετάξει το μουχλιασμένο αλεύρι μέσα σε μεγάλο λάκκο και στη συνέχεια το εμπότισε με βενζίνη προκειμένου να το κάψει για να μην καταναλωθεί.

Στο χώρο ήταν παρόντες για να πιστοποιήσουν την καύση αστυνομικοί και εκπρόσωποι των τελωνειακών αρχών, όμως καθώς έφευγαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έτρεξε να μαζέψει όσους σάκους με αλεύρι δεν είχαν πάρει ακόμη φωτιά. Τη στιγμή εκείνη σημειώθηκε η έκρηξη.

«Όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στον λάκκο σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», μετέδωσε τοπικό δίκτυο το οποίο ταυτόχρονα κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και άλλους 200 που υπέστησαν σχεδόν καθολικά εγκαύματα και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.


Πηγή: thepressproject.gr