«Nα μην πίνουν νερό» είπαν στους κατοίκους της Καλαμάτας

Gazzetta team
«Nα μην πίνουν νερό» είπαν στους κατοίκους της Καλαμάτας
Ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχου, για τις περιπτώσεις που το νερό είναι θολό - «Καταναλώστε άφοβα!» έλεγε χθες ο Δήμος Καλαμάτας.

Δεν έχουν τέλος οι συνέπειες που άφησε πίσω της η φονική θεομηνία στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπου χάθηκαν τρεις ζωές και καταστράφηκαν δρόμοι, περιουσίες και καλλιέργειες.

Ειδικά για τους κατοίκους της Καλαμάτας, τα προβλήματα δεν σταματούν, καθώς η αντιπεριφερειάρχης εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, συνιστώντας τους να μην πίνουν και να μην χρησιμοποιούν το νερό που βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών τους, εάν παρουσιάζει μεταβολή των φυσικοχημικών παραμέτρων (αλλαγή χρώματος, οσμής και γεύσης).

Όπως όμως αναφέρει το tharrosnews.gr, μόλις χθες ο Δήμος Καλαμάτας είχε καλέσει τους πολίτες να καταναλώνουν άφοβα το νερό, ακόμα και αν είναι θολό!

Στη σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν το νομό μας, εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις τροφίμων:

Σε περίπτωση που το νερό του δικτύου ύδρευσης, παρουσιάζει μεταβολή των φυσικοχημικών παραμέτρων (αλλαγή χρώματος, οσμής και γεύσης),να μην χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, παρασκευή τροφής και ατομική υγιεινή), λόγω πιθανού κινδύνου μικροβιακής επιμόλυνσης και εμφάνισης υδατογενών και τροφιμογενών λοιμώξεων.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους υπευθύνους ύδρευσης, θα προβεί άμεσα σε υγειονομική αναγνώριση των συστημάτων ύδρευσης και εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού, με σκοπό την διασφάλιση παροχής υγιεινού πόσιμου νερού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Πηγή: protothema.gr