Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε το Χαμόγελο του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ

Gazzetta team
Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε το Χαμόγελο του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ
«Δεν υπάρχει λιστα που να διαχωρίζονται φιλανθρωπίες οργανώσεις απο γενικώς νόμιμα πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να απαλλασουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματά».

Παρά τα λόγια συμπάθειας δεν υπάρχει αμεση δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν άφησε περιθώρια επίλυσης του ζητήματος κατά την απάντηση του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. Δεν υπάρχει λίστα που να διαχωρίζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις από γενικώς νόμιμα πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να απαλλάσσουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, απάντησε.

Έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει ότι επειδή ακριβώς η κυβέρνηση γνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν αυτά τα ιδρύματα θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. «Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, θα προχωρήσουμε στην πιστοποίηση τους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, διαβεβαίωσε.


Πηγή: thetoc.gr


Πηγή: iefimerida.