«Χτίζουν» συμμαχίες παλιοί και νέοι καναλάρχες

Gazzetta team
«Χτίζουν» συμμαχίες παλιοί και νέοι καναλάρχες
Κοντομηνάς και Καλογρίτσας συζήτησαν για τον Alpha σε πολύ καλό κλίμα - Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Mega.

Όσο κυλούν οι μέρες, τόσο αυξάνεται η κινητικότητα των παλαιών και των νέων καναλαρχών, που οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους στην σκακιέρα του νέου τηλεοπτικού τοπίου που δημιούργησε ο διαγωνισμός της περασμένης εβδομάδας.

Η πρώτη συμμαχία που φαίνεται ότι οριστικοποιείται παρότι δεν έχει ακόμη “κλειδώσει” είναι αυτή μεταξύ του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά και του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς ο πρώτος διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, αλλά όχι και τηλεοπτική άδεια και ο δεύτερος διασφάλισε άδεια και αναζητά την υποδομή τηλεοπτικού σταθμού.

Οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης αλλά και το πρωί της Τετάρτης, συμφωνώντας να παραμερίσουν την ένταση που υπήρξε με την δημόσια αντιπαράθεσή τους τις προηγούμενες μέρες και να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Παρά το καλό κλίμα που υπήρξε στις δύο συναντήσεις τους όμως, δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία καθώς και οι δύο επιδιώκουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών αλλά και το management του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος.

Συμφώνησαν πάντως να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, ενώ ο κ. Καλογρίτσας θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να διευρύνει τον κύκλο των συμμαχιών του, ξεκινώντας επαφές και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ταυτόχρονα ότι δεν φαίνεται να προχωρά το ενδεχόμενο συνεργασίας του Χρ. Καλογρίτσα με τον ιδιοκτήτη του EPSILON.T.V. Φίλιππο Βρυώνη και παρότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν προ ημερών, οι διαβουλεύσεις μεταξύ τους διακόπηκαν.

Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο του κ. Κοντομηνά προχωρά σε μια σειρά από κινήσεις επιδιώκοντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας.

Ο ALPHA εξασφάλισε την Τετάρτη, την άδεια της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών για να του δοθεί το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις 66 ώρες που διάρκεσε ο διαγωνισμός, σε μια προσπάθεια των νομικών του συμβούλων να αποδείξουν ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ακολούθησε αντισυμβατική συμπεριφορά, λειτουργώντας ως “λαγός” όπως και ο ίδιος ομολόγησε, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό των υποψηφίων στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Είναι προφανές ότι με τα ίδια επιχειρήματα, θα υπερασπιστεί ο ALPHA και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας, τα οποία θα συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, του οποίου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες με γενική του συνέλευση, να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του καναλιού απέστειλε επιστολή στην διοίκηση της
ALPHA BANK, καταλογίζοντας στην τράπεζα «καταχρηστικές ενέργειες».

«Ωθείτε την εταιρεία στην πλήρη απαξίωση και διάλυση και το προσωπικό της στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Ζητώντας από την τράπεζα να αποδεσμεύσει μέρος των δεσμευμένων καταθέσεων του καναλιού, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού.

Πηγή: protothema.gr