Οι πιο αποτυχημένες θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών

Gazzetta team
Οι πιο αποτυχημένες θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών
Θεότρελα σενάρια που πιστεύουν αποκλειστικά οι δημιουργοί τους!

Στην αστραπιαία ροή πληροφορίας που έχει εξασφαλίσει η εποχή του ίντερνετ, πολλά πράγματα περνάνε χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι μάλιστα τόσο γενικευμένες και διαδεδομένες που άντε να πείσεις τώρα τους λάτρεις του απόκρυφου ότι η προσσελήνωση δεν ήταν αμερικανική πλεκτάνη ή ότι την Αγγλία δεν την κυβερνάνε ερπετοειδείς γαλαζοαίματοι!

Πιθανότατα δηλαδή σενάρια, που φαντάζουν ακόμα πιο εύλογα μπροστά στις αμίμητες θεωρίες που κυκλοφορούν πια για όλα τα τρελά και παλαβά του κόσμου.

Ελεύθερα εκεί έξω, τα συνωμοσιολογικά σενάρια όρια δεν γνωρίζουν και κάποιοι αθεόφοβοι έχουν ισχυριστεί ακόμα και αυτά…

Η Σελήνη δεν υπάρχει

cconpptheoriisqqopzza1

Όχι, δεν μιλάμε για το πλαστό βίντεο της προσσελήνωσης, που όπως κάθε καλός συνωμοσιολόγος γνωρίζει από πρώτο χέρι είναι μια δουλειά του κορυφαίου Στάνλεϊ Κιούμπρικ! Μιλάμε για το γεγονός ότι και το ίδιο το φεγγάρι είναι ένα σωστό ψέμα.

Άλλη μια ευγενική προσφορά του «ερευνητή» David Icke, ο οποίος πήγε το θέμα της αθέατης πλευράς της Σελήνης και των αφανέρωτων μυστικών που εδράζονται εκεί σαφώς μακρύτερα, όταν ισχυρίστηκε ότι η Σελήνη δεν είναι αυτό που νομίζουμε πως είναι. Βλέπετε η αγαπημένη συνωμοσιολογική πένα δεν καταλαβαίνει από χιούμορ, κι έτσι ερμήνευσε κυριολεκτικά τον ξεκάθαρο αστεϊσμό του αστροφυσικού Ίρβιν Σαπίρο του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, όταν ο επιστήμονας είπε χαριτολογώντας για το περίεργο φαινομενικό μέγεθος της Σελήνης: «Η καλύτερη εξήγηση για το Φεγγάρι είναι πως είναι παρατηρησιακό λάθος. Η Σελήνη δεν υπάρχει».

Τι είναι τότε το ουράνιο σώμα που βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας; Κατά τα λεγόμενα του Icke, είναι «ένα σύστημα ελέγχου που χειραγωγεί την αίσθηση πραγματικότητας που έχουμε ώστε να μας μετατρέψει σε σκλάβους αυτών που το διαφεντεύουν»! Το Φεγγάρι δεν είναι λοιπόν «ένα φυσικό σώμα», παρά ένα ολόγραμμα που σκοπό έχει να αποτρέψει την αντίληψή μας να δει την αλήθεια. Ποιοι θέλουν να υποδηλώσουν το ανθρώπινο γένος;

Η Γερμανία είναι εμπορική επιχείρηση

cconpptheoriisqqopzza2

Η Γερμανία έχει τη φήμη του παραγωγικού και αποτελεσματικού κράτους, εδώ θα πάμε όμως ένα βήμα παρακάτω. Γιατί σύμφωνα με μια καλή μερίδα γερμανών αλλά και συνωμοσιολόγων του εξωτερικού, το γερμανικό έθνος επανενώθηκε όχι ως κρατικό μόρφωμα αλλά ως μια καταχωρημένη εταιρία περιορισμένης ευθύνης!

Αν ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή παράλογης σκέψης, τότε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατοχυρώνεται ως εμπορική δραστηριότητα στα δικαστήρια της Φρανκφούρτης το 1990. Και βέβαια οι γερμανικές ταυτότητες δεν είναι παρά μασκαρεμένες κάρτες εργασίας!

Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα είχε αυτό για τη Γερμανία, αν είναι εταιρία δηλαδή και όχι κρατική οντότητα, καθώς εδώ η θεωρία δεν παρέχει εξηγήσεις. Μας λέει πάντως πως όλοι οι γερμανικοί νόμοι δεν είναι παρά εμπορικές ρήτρες στη βάση μιας χαλαρής συμφωνίας «γενικών όρων και προϋποθέσεων χρήσης».

Αν κάποιος γερμανός πολίτης δεν υπογράψει λοιπόν τα χαρτιά, κάνει ό,τι του καπνίσει;

Η αστρική πύλη του Σαντάμ Χουσεΐν

cconpptheoriisqqopzza3

Φανταστείτε το εξής σενάριο: οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποκλέπτουν πληροφορίες ότι κάπου στο κεντρικό Ιράκ υπάρχει μια πραγματική αστρική πύλη, ευγενική προσφορά των αρχαίων Σουμερίων. Με τον χρόνο να λιγοστεύει επικίνδυνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, εισβάλει στο Ιράκ, επιτρέποντας στους αμερικανούς επιστήμονες να μπουν στο εθνικό μουσείο και να κλείσουν την πύλη, ματαιώνοντας τα σχέδια του Σαντάμ Χουσεΐν, που εδώ δεν είναι παρά μετενσάρκωση του ίδιου του Ναβουχοδονόσορ!

Όχι ότι οι Αμερικάνοι το έκαναν αυτό από την καλή τους την καρδιά, καθώς αυτοί προωθούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και μια σειρά από αρχαίους θεούς διψασμένους για εξουσία θα τους χάλαγαν όσο να πεις το γλυκό! Τι σενάριο είναι αυτό; Όχι, όχι το νέο b-movie επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια υπαρκτή και δημοφιλής μάλιστα θεωρία συνωμοσίας!

Αν πιστέψουμε μάλιστα τον dr. Michael Salla, αυτό ακριβώς συνέβη στο Ιράκ. Δεν ήταν πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, δεν ήταν πρόφαση για τα πετρέλαια, αλλά προσπάθεια για να απαλλαγεί η οικουμένη από την τρομακτική αστρική πύλη του Σαντάμ. Και την απίστευτη δύναμη των θεών των Σουμερίων φυσικά, που θα έκαναν τον πλανήτη Γη παιδότοπό τους…

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων και ο… Όσιρις

cconpptheoriisqqopzza4

Ο περιβόητος επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης είναι ένα φιλόδοξο επιστημονικό πείραμα και μια πραγματική επανάσταση της γνώσης, αν και για τον κοινό νου όσα συμβαίνουν εκεί παραμένουν ακατανόητα. Όχι βέβαια για τους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι πίσω από τις περίπλοκες διαδικασίες του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων αναγνωρίζουν μια πάναπλη αλήθεια, ότι όλα γίνονται για να προσκληθεί ο θεός των αρχαίων Αιγυπτίων, Όσιρις!

Η περιγραφή της θεωρίας είναι κομματάκι γελοία, αλλά ας είναι. Όλα ξεκινούν λοιπόν από μια αρχαία αιγυπτιακή απεικόνιση ενός πλοίου, που όπως μας εξηγούν οι ερευνητές του απόκρυφου είναι «κοινή λογική» ότι το καράβι δεν είναι παρά μια υπερδιάστατη πύλη για τον κόσμο των νεκρών. Μια σωστή σκουληκότρυπα δηλαδή, την οποία αν κοιτάξεις καλά θα τη δεις (την υποθετική συμπαντική δομή, πάντα!) στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων.

Από την άλλη βέβαια, την ώρα που η επιστήμη πίσω από τον επιταχυντή δεν φανερώνεται στον καθημερινό άνθρωπο, είναι σαφώς ευκολότερο να δεχτείς πως πρόκειται για πύλη του Κάτω Κόσμου παρά να καταλάβεις τι πράγματι συμβαίνει εκεί…

Η εφαρμογή Siri της Apple άνοιξε τις πύλες του Άδη

cconpptheoriisqqopzza5

Ο περιβόητος ψηφιακός οδηγός με τις φωνητικές εντολές της Apple δεν χρειάζεται πιθανότατα συστάσεις, καθώς ήταν άλλοτε ένα από τα επαναστατικότερα προγράμματα! Η Siri δίνει βέβαια συχνά περίεργες απαντήσεις, καθώς η λειτουργία της στηρίζεται στη μάθηση: το πρόγραμμα μαθαίνει και λαμβάνει υπόψη τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις μαζί μας, τις οδηγίες μας, τις προσωπικές ρυθμίσεις αλλά και τα δεδομένα μας.

Μια τέτοια αναπάντεχη απόκριση του προγράμματος έφερε τα πάνω κάτω στο ίντερνετ, όταν ένας κάτοχος iPhone ρώτησε τη συσκευή του τι θα συμβεί στις 27 Ιουλίου 2014. «Θα είναι Κυριακή», τον πληροφόρησε αμέσως η Siri, «και θα ανοίξουν οι πύλες του Άδη», συνέχισε και κατέληξε!

Από το viral του πράγματος μάθαμε πως δεν ήταν αστεϊσμός των κατασκευαστών, αλλά κάποιο τεχνικό μπέρδεμα, όταν το πρόγραμμα τα μπουρδούκλωσε με μια κινεζική γιορτή. Έλα όμως που οι συνωμοσιολόγοι δεν τα παίρνουν αψήφιστα αυτά, κάνοντας αμέσως τις συσχετίσεις και ανακοινώνοντας περιχαρείς πως το «λάθος» δεν ήταν παρά η εκπλήρωση μιας βιβλικής προφητείας που έφτασε κάπως στα αυτιά της Apple!

Όπως ξέρουμε εκ του αποτελέσματος, η 27η Ιουλίου 2014 ήρθε και έφυγε και οι πύλες της κολάσεως παρέμειναν σφαλιστές. «Και πώς ήξερε τότε το πρόγραμμα ότι η επίμαχη μέρα ήταν Κυριακή;», αναδιπλώνονται οι συνωμοσιολόγοι αρνούμενοι να αποδεχτούν τη θεωρητική τους ήττα.

Και για να γελάσουμε ακόμα περισσότερο, γνωστό τεχνολογικό περιοδικό αντέστρεψε την ερώτηση και ρώτησε τη Siri πότε θα ανοίξουν οι πύλες του Άδη, για να πάρει την απάντηση πως αυτό θα συμβεί στις 14 Μαΐου 2005 (στο παρελθόν δηλαδή!). Ή δεν μας τα λέει καλά η Siri ή κάτι κρύβει κι αυτή…

Πηγή newsbeast.gr