+slo-gun

Κυριάκος σε Τσίπρα: «Φύγε, αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις»

Κυριάκος σε Τσίπρα: «Φύγε, αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις»

Κυριάκος σε Τσίπρα: «Φύγε, αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις»

«Σταμάτα να κινδυνολογείς», του απαντά το Μαξίμου -Με τον αέρα της δημοσκοπικής υπεροχής, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει μετωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό.

Με φόντο την πρώτη φθινοπωρινή απεικόνιση των διαθέσεων της κοινής γνώμης  που δίνει ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς, όμως,  να  εξατμίζει πλήρως τις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή των δυσμενών δεδομένων, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης με στόχο να τονώσουν, ο καθείς για τον εαυτό του, το μάλλον περιορισμένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις σχεδιαζόμενες εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Με τον αέρα της υπεροχής του έναντι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόσο στη δημοφιλία όσο και στην προσωπική αξιοπιστία, όπως κατεγράφη στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ που είδε το φως τη Δευτέρα από τον Σκάι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση και την ώρα που το κόμμα του έδινε στη δημοσιότητα βίντεο με τα ψέματα που είχε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια στη ΔΕΘ, ο ίδιος μα αυστηρή παρέμβασή του καλούσε τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει το Μνημόνιο που υπέγραψε για να αποτραπεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων.  

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε», σημείωσε. Εξηγώντας ότι «τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων», ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι «μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε τη σημασία που έχει η δόση που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς ένα μεγάλο τμήμα της προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από τα πάνω από 7 δισ. που το ίδιο το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες και είναι ποσά απαραίτητα για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία. Και υψώνοντας κατακόρυφα τους τόνους προειδοποίησε, κατά την έκφρασή του τον κ. Τσίπρα και τον κατέστησε «προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων». 

«Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης», συνέχισε σε ανάλογα αυστηρό ύφος και κατέληξε λέγοντας: «Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».  

«Η κινδυνολογία, καταφύγιο απελπισίας του κ. Μητσοτάκη»
Στον πρόεδρο της ΝΔ ανέλαβε να απαντήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι «μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο και την χρεωκοπία της πολιτικής του, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλο καταφύγιο πέρα από την ασύστολη κινδυνολογία. Αναζητά διαρκώς ευκαιρία να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη, ανακαλύπτοντας “μπαμπούλες” που υπάρχουν μόνο στους μύχιους πόθους του. Το ίδιο έκανε στην πρώτη διαπραγμάτευση, το ίδιο κάνει και τώρα». 

Κατά την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, «η διαπραγμάτευση προχωρά κανονικά και οι πολίτες αρνούνται να πάρουν στα σοβαρά» τον κ. Μητσοτάκη. Με αυτή τη διαπίστωση, η κυρία Γεροβασίλη κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να αναζητήσει άλλον τρόπο, προκειμένου να βγάλει το κόμμα του από το βαθύ πολιτικό τέλμα στο οποίο είναι εγκλωβισμένο». Ενώ έστρεψε τα πυρά της εναντίον του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνη Γεωργιάδη που, κατά την έκφρασή της «περιφέρεται από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, υβρίζοντας με γλώσσα πεζοδρομίου και απειλώντας με αντίποινα δημοσιογράφους, των οποίων η άποψη δεν του είναι αρεστή». «Δυστυχώς, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.   

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει αφενός τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το δημοσκοπικό προβάδισμα που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Πειραιώς απάντησε στην Κουμουνδούρου, λέγοντας: «Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα χιλιάδες ψέματα που έχουν πει, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Μια δημοσκόπηση με διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τους κάνει να χτυπήσει η παραζάλη τους … κόκκινο». 

Πηγή: protothema.gr

Best of internet