100 εκατ. δολάρια επιπλέον για την καμπάνια της ζητά η Χίλαρι

Gazzetta team
100 εκατ. δολάρια επιπλέον για την καμπάνια της ζητά η Χίλαρι
Η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς έχει δαπανήσει ήδη 140 εκατ. δολάρια - Λιγότερες από 62 ημέρες παραμένουν μέχρι την τελική μάχη του Νοεμβρίου.

Το ποσό των επιπλέον 100 εκατ. δολαρίων ζήτησε το «στρατόπεδο» της Χίλαρι Κλίντον από τους σπόνσορές της, καθώς η προεκλογική καμπάνια της εκλεκτής των Δημοκρατικών ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Σε λιγότερο από 62 ημέρες, οι Αμερικανοί θα κληθούν να αναδείξουν το νέο τους πρόεδρο, μετά από 8 χρόνια παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο. Η Χίλαρι Κλίντον έχει δαπανήσει ήδη 140 εκατ. δολάρια για την καμπάνια της, καταρρίπτοντας ένα μεγάλο ρεκόρ. Η πρώην υπουργός και σύζυγος του πρώην προέδρου ζήτησε από το οικονομικό συμβούλιο άλλα 10 εκατ. δολάρια, προκειμένου να αντιμετωπίσει και επικρατήσει του ανταγωνιστή της των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τρίτη το πρωί, η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ συγκάλεσε εκτάκτως συμβούλιο με τους επικεφαλής της καμπάνιας της. Μαζί με τους Ρόμπι Μουκ, Ούμα Αμπεντίν και Ντένις Τσενγκ, κλείστηκαν στο γραφείο για περίπου 55 λεπτά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η προεκλογική καμπάνια απαιτεί άλλα 100 εκατ. δολάρια, για να αντεπεξέλθει απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να εμφανίζεται πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, τον Αύγουστο είχε ήδη δαπανηθεί το σύνολο των 140 εκατ. δολαρίων που είχαν συγκεντρωθεί για την καμπάνια της Χίλαρι, η οποία εισέρχεται στην πιο αποφασιστική φάση, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τελευταίας 60 ημέρες καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: protothema.gr