Πώς πήραν τα... ψευδώνυμά τους διάσημοι καλλιτέχνες (pics)

Gazzetta team
Πώς πήραν τα... ψευδώνυμά τους διάσημοι καλλιτέχνες (pics)
Ολος ο κόσμος τους γνωρίζει με τα ονόματα που έκαναν καριέρα. Αυτά, ωστόσο, δεν είναι τα πραγματικά. Δείτε πώς απέκτησαν τα... ψευδώνυμά τους.

Μπαντ Σπένσερ

Όταν ο διάσημος Ιταλός ξεκινούσε την κινηματογραφική του διαδρομή το 1967 δεν ήθελε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο είχε γίνει γνωστός ως κολυμβητής. Ο Κάρλο Πεντερσόλι το άλλαξε τότε σε Μπαντ Σπένσερ. Ο ίδιος έχει πει: «Δεν είχα λίστα για να επιλέξω όνομα. Είχα μπροστά μου μια μπύρα Budweiser, την αγαπημένη μου. Και ο Σπένσερ Τρέισι ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος μου ηθοποιός».

Σοφία Λόρεν

Στα μέσα του περασμένου αιώνα ήταν το απόλυτο σύμβολο του σεξ και μια μοναδική ντίβα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο με το πραγματικό της όνομα Σοφία Βιλάνι Σικολόνε. Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ρώμη το 1950, όπου αναδείχθηκε δεύτερη, γνώρισε τον ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι με τον οποίο και παντρεύτηκε αργότερα. Ο τελευταίος της έδωσε και το νέο της όνομα, Σοφία Λόρεν.

Μπόνο

Ήδη από τα παιδικά και σχολικά του χρόνια ο τραγουδιστής των U2 ήταν ιδιαίτερα μουσικόφιλος. Οι φίλοι του τον φώναζαν «Bono Vox», από ένα ομώνυμο κατάστημα… ακουστικών βαρηκοΐας στο κέντρο του Δουβλίνου. Στα λατινικά σημαίνει «καλή φωνή». Το πραγματικό του όνομα: Πολ Ντέιβιντ Χιούσον.

Sting

Οι φήμες θέλουν το όνομά του να προέρχεται … από ένα κιτρινόμαυρο ριγέ πουλόβερ το οποίο φορούσε πριν ξεκινήσει την καριέρα του δουλεύοντας σε διάφορες παμπ του Νιουκάστλ ως μουσικός. Σε κάποιον συνάδελφό του θύμισε… σφήκα. Έτσι προέκυψε το Sting, δηλαδή κεντρί. Μύθος ή πραγματικότητα; Το μόνο σίγουρο είναι το πραγματικό του όνομα: Γκόρντον Μάθιου Τόμας Σάμνερ.

Φρέντι Μέρκιουρι

Το πραγματικό όνομα του Φρέντι Μέρκιουρι είναι Φαρόκ Μπουλσάρα. Ήδη ως παιδί είχε το παρατσούκλι Φρέντι. Το επίθετό του προέρχεται από ένα από τα πρώτα τραγούδια των Queen από το 1970. «Mother Mercury, look what they've done to me», τραγουδάει στο «My Fairy King». Φυσικά και δεν επρόκειτο για το όνομα της μητέρας του. Ο ίδιος όμως το επέλεξε ως το νέο του επίθετο.

Πηγή: Deutsche Welle iefimerida.gr