Ανάκληση αδειών αν παραβιαστούν οι όροι

Gazzetta team
Ανάκληση αδειών αν παραβιαστούν οι όροι
Σε ανάκληση της άδειας θα προχωράει η Κυβέρνηση, σε περίπτωση που παραβιαστούν οι όροι.

Μέρος των όρων που διαμορφώνονται την επόμενη ημέρα της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως για τα αδειοδοτημένα κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

Ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε πως «οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι "καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα", προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών».

Όπως είπε, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία.

«Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο» υποστήριξε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε: «υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες ... όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους».

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη του ο υπουργός, επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας: «Η "γραμμή" της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη».

«Όσοι δεν έχουν άδεια δεν θα λειτουργούν»

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ τόνισε πως «μετά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, όσοι δεν έχουν άδεια δεν θα λειτουργούν».

Ξεκαθάρισε πως η Digea οφείλει μετά την πάροδο 90 ημερών να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν άδεια ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως θεωρείται αυτονόητο ότι η Πολιτεία και η ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τη DIGEA, η ΕΕΤΤ, θα παρέμβει στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος.

«Μια τόσο υπεύθυνη εταιρεία, όπως η DIGEA και μια ανεξάρτητη αρχή θα επιτρέψουν σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», διερωτήθηκε.

Εκτίμησε πως λόγω των ποιοτικών κριτηρίων που θέτει ο νόμος για το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Όπως εκτίμησε, οι 400 θέσεις που προβλέπονται, θα υπερκαλυφθούν και σημείωσε πως όσοι αγωνιούν από την αντιπολίτευση και τα κανάλια για τις θέσεις εργασίας εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πρόταση να αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.

Τόνισε πως θα τεθούν ελάχιστες προδιαγραφές και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πηγή efsyn.gr