Στα άδυτα των συμμοριών: Ματσέτες, ναρκωτικά και αυτόματα

Gazzetta team
Στα άδυτα των συμμοριών: Ματσέτες, ναρκωτικά και αυτόματα
Την αθέατη πλευρά των διαβόητων συμμοριών του Λονδίνου φέρνει στο φως ντοκιμαντέρ του Channel 5.

Ο παραγωγός της "Maroon Productions" Paul Blake δήλωσε ότι η πρώτη απόπειρα για το ντοκιμαντέρ έπρεπε να εγκαταληφθεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό μέλους συμμορίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Όταν τον απείλησαν με όπλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Paul Blake αποφάσισε να τους δώσει κάμερες επειδή ήταν διστακτικοί να τους τραβήξουν βίντεο. "Δεν μπορούμε να σας δείξουμε κάτι" του είπαν και τότε σκέφτηκε να τους παραχωρήσει τις κάμερες και να τραβήξουν τους εαυτους τους.

"Ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του James Bond. Στα πρώτα πλάνα είδαμε κάποιον να γεμίζει ένα περίστροφο και ναρκωτικά. Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά καλό υλικό". Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τους νέους που εκτίθενται σε φόνους, ναρκωτικά, όπλα, μαχαίρια σε καθημερινή βάση, με ορισμένους να μιλάνε για τις εμπειρίες τους. Ο Jordy, πρώην μέλος της συμμορίας Woolwich Boys, κάποτε έβγαζε 2.000 λίρες την ημέρα και ζούσε μέσα στη χλιδή. Τον έπιασαν όμως οι αρχές πριν ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ.

Ο Sephton Henry, πρώην μέλος συμμορίας που πλέον συνεργάζεται με τις αρχές και το Gangsline μίλησε στην Dailymail για το τρελό lifestyle. "Αν είσαι 15 ετών και έχεις 500 λίρες σε κάθε τσέπη σου κάθε μέρα τότε πιστεύεις ότι είσαι άντρας πριν την ώρα σου. Γίνονται προμηθευτές ακόμα και για τη μητέρα τους. Ο χλιδάτος τρόπος ζωής τους κρατά δεμένους στον κόσμο των συμμοριών".

Πηγή: newsit.gr