+slo-gun

Έγινε η απώλεια συνήθειά μας. Έφυγε ο Θάνος Ανεστόπουλος (vids)

Έγινε η απώλεια συνήθειά μας. Έφυγε ο Θάνος Ανεστόπουλος (vids)

Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Ανεστόπουλος. Πριν λίγο ο φίλος και φωτογράφος του Ηλίας Μωραίτης ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook φωτογραφία του μουσικού, στην οποία τον αποχαιρετά: «Καλό ταξίδι φίλε μου… Σε ευχαριστώ για όλα».

Έγινε η απώλεια συνήθειά μας. Έφυγε ο Θάνος Ανεστόπουλος (vids)

Πριν ένα χρόνο και 4 μήνες ο Θάνος Ανεστόπουλος, γνωστός όχι μόνο για τα τραγούδια και τους στίχους του, αλλά και για τα ποιήματα και τα σκίτσα του είχε αποκαλύψει στο προσωπικό του λογαριασμό ότι πάσχει από καρκίνο.

Έγραφε τότε..

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ…»

Καλημέρα σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου. Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια. Πάσχω από μεταστατικό Καρκίνο των Οστών. O οποίος στην διάγνωσή του είναι αρκετά επιθετικός. Βρίσκομαι σε θεραπεία εδώ και τρεις μήνες περίπου. Προσπαθώ ν ακούσω και να γνωρίσω το σώμα μου στην νέα αυτή κατάσταση. Ζω το στάδιο της αποδοχής αυτής της νέας καθημερινότητας που είναι γεμάτη από όμορφες και άσχημες διαπιστώσεις.

Η μεγαλύτερη από αυτές μέχρι στιγμής υπήρξε η ανθρώπινη αδυναμία μα και η ανθρώπινη δύναμη. Άνθρωποι που ήσαν χρόνια δίπλα μου είτε φιλικά είτε ερωτικά αποφάσισαν να απομακρυνθούν από μένα δηλώνοντας μου πως δεν θα δίνονταν να» θυσιάσουν» την ζωή τους παραμένοντας στο πλάι μου. Κι άλλοι άνθρωποι από το πουθενά που είχα χρόνια να έρθω σε επαφή μαζί τους έτρεξαν με ανιδιοτέλεια και με περιστοίχισαν με την αγάπη τους .Όπως και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την προσφέρουν. Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε, γιατί σε τέτοιες στιγμές δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και επιλογές να ξεχωρίζει »η ήρα απ το στάρι». Είναι αυτό που λέμε »στα δύσκολα σε θέλω, εκεί αναβλύζει η αγάπη ,η αλήθεια ,και η ανθρωπιά –στα εύκολα καλά περνάμε. Είμαι σε μια δύσκολη μάχη, μα νιώθω δυνατός και μαχητής και ελπίζω να βγω νικητής από αυτήν.

Θέλω να σας στείλω όλη την θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια ,έρωτα ,αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε. Με αγάπη Θάνος Ανεστόπουλος»

Δυστυχώς ο Θάνος Ανεστόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο. Παρά τη δύσκολη κατάστασή του όμως πέρασε ένα χρόνο όπου δημιούργησε πολύ, συμμετείχε σε πολλές συναυλίες αλληλεγγύης και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ζωής απέναντι στο θάνατο.

Στα αυτιά μας θα ηχούν πάντα οι λέξεις και οι μουσικές του. Στο σώμα μας θα υπάρχει για πάντα ανεξίτηλη η αίσθηση εκείνου του live στην Τεχνόπολη. Δεν θυμηθήκαμε απλά τα παλιά, αλλά ακροβατήσαμε για λίγο στο σκοινί που ακροβατούσε ο ίδιος καθημερινά.

Αντίο Θάνε Ανεστόπουλε. Μας χάρισες τους πιο διάφανους στίχους και τις πιο διάφανες στιγμές.
Δυστυχώς, έγινε η απώλεια συνήθειά μας..

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Θα πεθάνω ένα πένθιμο .... - Διάφανα Κρίνα

Έγινε η απώλεια συνήθειά μας - Διάφανα κρίνα

Best of internet