Μόνο 3 μήνες έκανε φυλακή ο «προνομιούχος φοιτητής» που βίασε νεαρή

Gazzetta team
Μόνο 3 μήνες έκανε φυλακή ο «προνομιούχος φοιτητής» που βίασε νεαρή
Η υπόθεση του Brock Turner είχε προκαλέσει σάλο πριν μερικούς μήνες στα αμερικανικά media, λόγω της εξαιρετικά ελαφριάς ποινής που του επιβλήθηκε, αποτέλεσμα των διασυνδέσεων των δικών του.

Ούτε τρεις μήνες δεν έκλεισε τελικά στη φυλακή ο πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Ιούνιο για σεξουαλική κακοποίηση μίας φοιτήτριας, έξω από το κτίριο μας φοιτητικής αδελφότητας.

Η υπόθεση του Brock Turner είχε προκαλέσει σάλο πριν μερικούς μήνες στα αμερικανικά media, λόγω της εξαιρετικά ελαφριάς ποινής που του επιβλήθηκε, η οποία όπως φαίνεται ήταν το αποτέλεσμα των «διασυνδέσεων» των δικών του με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην δικαιοσύνη αλλά και του status του ως φοιτητή του φημισμένου Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Ο προνομιούχος φοιτητής είχε καταδικαστεί σε μόλις έξι μήνες κάθειρξης και αποφυλακίστηκε νωρίτερα λόγω «καλής συμπεριφοράς», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέες αντιδράσεις για την αδικία που χαρακτηρίζει το αμερικανικό νομικό σύστημα.

Το χρονικό της υπόθεσης



Ο Brock Turner βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εις βάρος μίας γυναίκας, ενώ εκείνη είχε λιποθυμήσει μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Συγκεκριμένα ο 20χρονος τότε Brock εθεάθη από δύο μεγαλύτερους φοιτητές της σχολής του να κακοποιεί σεξουαλικά την γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της, πίσω από έναν κάδο απορριμάτων. Έντρομος, προσπάθησε να το σκάσει, ωστόσο οι δύο νεαροί έτρεξαν πίσω του και τον ακινητοποίησαν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Turner είχε αρχίσει να κακοποιεί σεξουαλικά τη νεαρή, εισάγοντας ένα ξένο αντικείμενο στον κόλπο της, ενώ την ώρα που «έπιασαν» οι συμφοιτητές του ετοιμαζόταν και να τη βιάσει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο 20χρονος όχι μόνο δεν ομολόγησε την πράξη του μετά τη σύλληψη αλλά δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας όλο αυτό το διάστημα, εμπλέκοντας το θύμα σε μία επώδυνη δίκη και προσπαθώντας να το διασύρει.

Η απαράδεκτη δήλωση του πατέρα



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε πριν από 3 μήνες η προκλητική απόπειρα του πατέρα του Brock Turner να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των πράξεων του γιου του.

Σε δήλωση που διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου, ο πατέρας του Brock ανέφερε ότι ο γιος του δεν πρέπει να πάει φυλακή για «μία πράξη που κράτησε μόνο 20 λεπτά», ενώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι το παιδί του έχει ήδη πληρώσει για το έγκλημά του επειδή... του έχει κοπεί η όρεξη και δεν τρώει πια μπριζόλες.

Η εξοργιστική δήλωση του πατέρα του νεαρού βιαστή στον δικαστή, με την οποία ζητά να μη δοθεί ποινή φυλάκισης στον γιο του λέγοντας ότι «έχει ήδη πληρώσει για την πράξη του», πραγματικά σοκάρει με τον επιφανειακό τρόπο που αντιμετωπίζει τον βιασμό της κοπέλας.

«Η ζωή του γιου μου έχει αλλάξει για πάντα από τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς. Πλέον περνάει κάθε λεπτό της ζωής του βυθισμένος στην ανησυχία, το άγχος, τον φόβο και την κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να το δει κανείς στο πρόσωπό του, στον τρόπο που περπατά, στην αδύναμη φωνή του, στην απώλεια της όρεξής του. Ο Brock απολάμβανε πάντα ορισμένα φαγητά και είναι πολύ καλός μάγειρας. Πάντα χαιρόμουν να του αγοράζω την αγαπημένη του μπριζόλα. Τώρα, δεν τρώει με όρεξη κανένα φαγητό. Τρώει μόνο για να επιβιώσει...Η ζωή του δεν θα είναι ποτέ ξανά εκείνη που ονειρευόταν και πάσχισε τόσο να αποκτήσει. Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό τίμημα για μία πράξη που κράτησε 20 λεπτά, μέσα σε 20 χρόνια ζωής», γράφει ο πατέρας.


Πηγή: protothema.gr