«Σε ευπαθείς ομάδες τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο Τσίπρας

Gazzetta team
«Σε ευπαθείς ομάδες τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες», είπε ο Τσίπρας
Στη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα διατεθούν τα χρήματα που το Δημόσιο θα εισπράξει από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επιθεώρησης των έργων της Ολυμπίας Οδού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως τα δύο τρίτα του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, καθώς και το υπόλοιπο ένα τρίτο έως το τέλος του 2017, θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της δημοπρασίας «σημαντική είδηση που δίνει ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία». Όπως είπε, «εδώ όλοι θα είναι ίσοι μετά από τόσα χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο και οι νόμοι ισχύουν για όλους. “Κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας” και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας».

Kάλεσε, δε, την αντιπολίτευση να παραδεχθεί τη λάθος στάση που τήρησε σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να δείξει συναίνεση για την επανενεργοποίηση του ΕΣΡ.

Πηγή: topontiki.gr