Ποιοι και με ποια σειρά πήραν τηλεοπτική άδεια στη μαραθώνια δημοπρασία των 66 ωρών

Gazzetta team
Ποιοι και με ποια σειρά πήραν τηλεοπτική άδεια στη μαραθώνια δημοπρασία των 66 ωρών
Πόσο κόστισε η κάθε μία και με ποια σειρά δόθηκαν οι άδειες.

Τέσσερις από τους εκπροσώπους των διεκδικητών των τηλεοπτικών αδειών έφυγαν κερδισμένοι από την πολύωρη δημοπρασία που άρχισε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο κτήριο- φρούριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Πρόκειται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Αντέννα και τους επιχειρηματίες Καλογρίτσα και Μαρινάκη.

Από τις συνολικές προσφορές τους το Δημόσιο θα βάλει στα Ταμεία του 246 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από κάθε κυβερνητική προσδοκία.

Η σειρά και το κόστος των αδειών

Την πρώτη άδεια εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της πρώτης μέρας της δημοπρασίας και το τίμημά της έφτασε τα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό, είναι η άδεια που αποκτήθηκε φθηνότερα.

Τη δεύτερη άδεια εξασφάλισε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με διαδικασία που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Το αντίτιμό της διαμορφώθηκε στα 52,6 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη άδεια ανήκει στον Αντέννα, που εκπροσωπήθηκε από τους Θοδωρή Κυριακού και Στρατή Λιαρέλη. Η δημοπράτησή της ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης και η άδεια αυτή είναι και η ακριβότερη καθώς κόστισε 75,9 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία άδεια κατοχυρώθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego τα ξημερώματα της Παρασκευής και με την κατοχύρωσή της ολοκληρώθηκε και η όλη διαδικασία της δημοπρασίας. Κόστισε 73,9 εκατ. ευρώ.

Μέσω του διαγωνισμού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια το Star, ο Alpha, ο Ιβάν Σαββίδης και η κυπριακή κοινοπραξία.

Πηγή newsbeast.gr